Fondsen - ETF

ETF Rapport – Juli 2021: Market Driven portefeuille

De markten krijgen van tijd tot tijd te maken met stevige winstnemingen en dat gebeurt vaak tijdens de zomermaanden. Tijdens juli en augustus zijn er nu eenmaal minder marktparticipanten actief en bewegingen worden dan ook uitvergroot. Begin deze week kregen we dat te zien toen de meeste beursindices op één sessie zo’n 2,5% moesten afstaan.

De komst van de deltavariant doet vrezen voor een lager dan verwachte economische groei, net nu alles terug op volle toeren begon te draaien. De terugval van de Amerikaanse 10-jarige rente tot 1,2% was op zijn zachtst gezegd opmerkelijk, vooral omdat eind maart nog 1,7% had aangetikt. Heeft de markt zich dan zo vergist in het economisch herstel en in de vermeende terugkeer van inflatie?

In dit nummer geven we aan wat vandaag de geldende marktvisie is en voeren opnieuw een (extra) aankooporder door. We trekken ons niet te veel aan van de toegenomen volatiliteit en blijven kopen en onze cashpositie afbouwen. Zoals steeds het geval is geweest, brengt een terugval van de markt immers direct kopers op de been.

ENKEL VOOR ABONNEES

Abonneer nu en krijg toegang tot alle rapporten en alerts.