Fondsen - ETF

ETF Rapport – November 2021: Market Driven Port!

De eindejaarsrally lijkt wel vervroegd te zijn ingezet met bijna overal beursrecords in november, vooral in de VS staat er geen maat meer op de aandelenmarkten. Afgaande op de bedrijfsresultaten hebben ondernemingen immers een sterk kwartaal achter de rug en beurskoersen hebben daar veel energie uitgehaald. En natuurlijk blijven beleggers volop aandelen verkiezen, zeker nu vastrentende producten hen niet tegen de opgelopen inflatie zullen beschermen.

Toch moet er vandaag een stevige kanttekening worden gemaakt en dat is de veerkracht van het coronavirus. In grote delen van Europa wordt opnieuw aan een lockdown gedacht (Oostenrijk voerde zelfs al een tijdelijke lockdown in) en dat is geen goed nieuws voor Europese bedrijven die over het algemeen net opnieuw het juiste ritme hadden teruggevonden. De euro kreeg alvast een flinke opdoffer te verwerken en dobbert nu op het laagste niveau sinds midden 2020.

Ondanks de lichte winstnemingen op de markt voegden we de voorbije maand 4% aan onze portefeuille toe. Door de oplopende koersen werden onze twee openstaande aankooporders spijtig genoeg niet uitgevoerd. Ten slotte schuiven we een nieuw type van ETF naar voor die mogelijk de Europese markt stormenderhand zou kunnen inpalmen.

ENKEL VOOR ABONNEES

Abonneer nu en krijg toegang tot alle rapporten en alerts.