Fondsen - ETF

ETF Rapport – November 2021: Update Contraire Portefeuille

De aandelenmarkten zijn vandaag ijzersterk en leggen zonder enige moeite alle negatieve omgevingsfactoren naast zich neer. En het lijstje met pijnpunten lijkt wel met de dag langer te worden. De verdere oplopende inflatie (zie inleiding), de tekorten aan allerhande producten door problemen met toeleveringsketens en een tekort aan bepaalde grondstoffen, margedruk bij bepaalde bedrijven, centrale banken die steeds meer open staan om hun royaal monetaire beleid af te bouwen, stijgende rentevoeten enzovoort. We zijn er zeker van dat ook ieder van u voldoende redenen kan vinden om de markten de rug toe te keren.

Maar toch worden nieuwe records gebroken, zoals de Amsterdamse AEX- en de Franse CAC40-index, en klimmen de meeste beursindices gestaag hoger. De inzinking van begin oktober, die beleggers toch wat schrik aanjoeg, is alweer volledig vergeten en goedgemaakt. Zand erover. Wat we in ons vorig nummer schreven dat ‘onze keuze om volledig belegd te blijven op korte termijn verkeerd zou kunnen uitdraaien gezien de zwakte van begin oktober’ kunnen we voorlopig afvoeren. Onze stelling dat we op middellange termijn evenwel goed zitten, kan alvast worden opgeblonken.

In dit nummer gaan we twee posities afbouwen tot 10% van de portefeuille waardoor we ruimte vrijmaken om een nieuw thema in de portefeuille op te nemen. Zo zetten we in de verf dat beleggen een werkwoord is en men als belegger nooit op zijn/haar lauweren kan rusten. Niemand heeft alleen in winnaars in de portefeuille en kan de tijd zijn werk laten doen.

ENKEL VOOR ABONNEES

Abonneer nu en krijg toegang tot alle rapporten en alerts.