Fondsen - ETF

ETF Rapport – Oktober 2022: Market Driven Port Update

De markten konden zich de voorbije weken goed staande houden maar de voorbije handelsdagen krijgen ze het opnieuw moeilijk omdat de rentevoeten steeds hogere toppen scheren. Door de hoge inflatiecijfers gaan beleggers er nog steeds vanuit dat centrale banken, en dan vooral de Federal Reserve die toch alle andere aansturen, hun monetaire verstrakkingen zullen aanhouden. In de VS staat de 10-jarige rente nu al op 4,14% en ging zelfs even boven de 4,30%, het hoogste niveau sinds 2007. Dat is net voor de financiële crisis uitbarstte en een bijna 15-jarige periode van lagere rentevoeten en ongeziene geldcreatie werd op gang geschoten.

Gezien alle negatieve nieuws en de enorm hoge ‘wall of worries’ wijst alles op een verdere daling van de markten. Maar is dat wel zo? Zou het niet kunnen dat centrale banken (en institutionele beleggers zoals pensioenfondsen en verzekeraars) zich zorgen beginnen maken over de volatiliteit en de zware verliezen op de aandelen- en obligatiemarkten. Als centrale banken ook maar lichtjes hun standpunt afzwakken, is de kans groot dat de markt zich de komende weken herpakt. We maken gebruik van de zwakte op de markten om onze posities in cyberbeveiliging en cloudcomputing iets verder uit te breiden.

De portefeuille kon zich de voorbije maand wat beter staande houden dan in september maar moest toch opnieuw een verlies van enkele procenten toestaan. De goud- en cashpositie, goed voor 25% van de portefeuille, zorgden samen met enkele andere posities ervoor dat de verliezen niet verder opliepen
ENKEL VOOR ABONNEES

Abonneer nu en krijg toegang tot alle rapporten en alerts.