inflatie

Het jaar 2017 is voor de Europese centrale bank goed begonnen. Afgelopen week werd namelijk duidelijk dat de Europese inflatie in de lift zit en dat is toch iets waar de ECB al langere tijd naar verlangt. Mario Draghi liet al meerdere malen weten dat de Europese inflatie richting het doel van 2% moet gaan bewegen.

Europese inflatie weet te stijgen dankzij de stijgende olieprijs

inflatie-1

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de Europese inflatie de afgelopen maanden hard is gestegen. Voornamelijk in de maand december wist de Europese inflatie in positieve zin te verrassen. Het herstel van de inflatie heeft ook te maken met de stijgende olieprijs van de afgelopen maanden.

inflatie-2

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de vier grootste economieën binnen de Europese Unie de afgelopen maand te maken hadden met een toenemende inflatie. Daarbij wist Duitsland zelfs een record te vestigen. De Duitse inflatie steeg van een inflatiestand van 0,7% naar 1,7%. Dit betekende de grootste inflatietoename in de historie van het land.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>