Jared Dillian

Uit elke slechte ervaring kan je iets goeds halen. 15 september 2008, Jared Dillian probeert zijn kantoor te bereiken door een menigte journalisten en fotografen. Zijn collega’s zitten samen, allemaal aangeslagen. Lehman Brothers is failliet. Nu schrijft Dillian zijn eigen trading nieuwsbrief en leeft hij als een Koning aan het strand.

Jared Dillian was hoofd ETF trading bij Lehman Brother wanneer de bank bijna 8 jaar geleden failliet ging. Dit was de beslissende domino die de financiële crisis naar zijn hoogtepunt bracht. Hij mailde zijn klanten nog een laatste keer ‘Ik begin een eigen nieuwsbrief. Wie volgt?’. 900 klanten gingen met hem mee, aan $600 per jaar is dat geen slecht begin.

Maar het was de financiële crisis.

Als snel waren zijn 900 klanten verdwenen. Wat eerst een mooi project leek, 900 klanten aan $600 per jaar, draaide uit op een nachtmerrie. Maar Dillian hield vol in zijn eigen stijl. Hij begon iedere dag om 7 uur ’s morgens en schreef constant over trading. Maar het duurde enige tijd vooraleer de Daily Dirtnap (een dirtnap is een oud gezegde op Wall Street) terug aandacht begon te krijgen onder de traders.

Nu heeft hij opnieuw duizenden volgers en wordt zijn naam minstens 1 keer per dag genoemd onder de grote traders.

Wanneer Dillian een idee krijgt, willen de meeste traders er van weten. Hij schrijft ondertussen ook een gratis nieuwsbrief voor Mauldin Economics, heeft 2 succesvolle boeken op zijn naam staan en is aan de slag bij Forbes. Veel traders werken hard in de week om het weekend aan de zee door te brengen, maar Dillian zelf woont aan de zee. En dat is toch iets dat hij leuker vindt.

Hij had altijd het gevoel om iets voor zichzelf te doen in plaats van een slaaf te blijven van Wall Street. Iedere slechte ervaring kan iets goeds met zich meebrengen. En doorzettingsvermogen is soms belangrijker dan alle kennis van de wereld. Jared Dillian zorgde zelf dat hij een leven leidt waar hij geen vakantie meer van nodig heeft.

Bron + Foto: CNBC