Nieuw bij Facebook

Afgelopen maandag lanceerde Facebook een nieuwe feature genaamd ‘Facebook Marketplace’. Via Marketplace kunnen individuen (nog geen bedrijven) producten kopen en verkopen. Dit kan gaan over kleren, elektronica, meubels, juwelen, … Het wordt daarmee een stevige concurrent van eBay.

In eerste instantie zal Facebook Marketplace geïnstalleerd worden in de Verenigde Staten, het Verenigde Koninkrijk, Australië en Nieuw-Zeeland. In de komende maanden volgen ook nog een desktopversie en andere landen.

Marketplace zal een goed zichtbaar icoon krijgen op het scherm in de vorm van een mandje, naast de iconen van ‘Messenger’ en ‘Meldingen’. Met Marketplace krijgt eBay er een stevige concurrente bij aangezien er ineens toegang is tot 1,7 miljard potentiële gebruikers.

Facebook haalde zijn inspiratie uit de miljoenen gebruikers (zo’n 450 miljoen per maand) die Facebookgroepen bezoeken in de categorie (koop-en-verkoop). Gebruikers zullen dan ook naar items kunnen zoeken in de buurt zoals dat meestal bij deze groepen het geval is.

Facebook demonstreert hiermee nog eens het potentieel dat technologieaandelen tegenwoordig kunnen uitrollen.

Facebook marketplace

In eerste instantie zal Facebook Marketplace alleen beschikbaar zijn voor individuen, niet voor bedrijven. Het zal zeer gebruiksvriendelijk zijn. Volgens Facebook zijn de meeste gebruikers ‘shoppers’ die geen specifiek product in gedachte hebben, ze zijn vooral op zoek naar interessante koopjes.

Wanneer gebruikers naar Marketplace gaan, zullen ze dan ook eerst de producten zien die in de omgeving worden verkocht. Wie specifieke producten zoekt, kan een zoekopdracht ingeven. Een aankoop kan gebeuren via een eenvoudige klik met of zonder bericht. Marketplace voorziet in eerste instantie nog geen betaalmogelijkheid.

Bron: Forbes