panic-trader-alarm

Sam Eisenstadt, oud-directeur bij Value Line Inc, heeft de afgelopen jaren zijn waarde bewezen. Al tientallen jaren geeft hij zijn voorspellingen over de toekomstige marktbewegingen en deze voorspellingen worden vaak waarheid. Tegenover Wall Street Journal deelt hij zijn nieuwe voorspelling.

Eisenstadt liet in augustus 2015 nog weten dat hij rekende op een koers bij de S&P 500 index eind februari 2017 van tussen de 2.370 en 2.400 punten. Op dat moment bewoog de S&P 500 index nog rond de 2.171 punten, dus hij voorspelde een beursstijging van tussen de 9 en 11 procent.

Verrassend genoeg kreeg de inmiddels gepensioneerde Eisenstadt opnieuw gelijk. De S&P 500 index wist op 28 februari te sluiten op een stand van 2.363 punten en tijdens de eerste handelsdag van maart werd zelfs gedurende de dag de grens van 2.400 punten bereikt.

Beleggers moeten luisteren naar de nieuwe voorspelling van Eisenstadt

Over de komende 6 maanden is Eisenstadt een stuk minder positief gestemd. Hij rekent immers op een slotstand aan het einde van augustus van rond de 2.370 punten. Vanaf de huidige koers gemeten betekent dat slechts een kleine stijging.

Eisenstadt-voorspellingen

Toch is het de moeite waard om de voorspellingen van deze man nauwlettend in de gaten houden. Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van MarketWatch, is te zien dat deze ‘fantastische voorspeller’ een neusje voor de markt heeft als het gaat om het voorspellen van toekomstige marktbewegingen.

Laten we daarnaast eerlijk zijn; hoeveel mensen voorspelde een dergelijke stijging net voor de Amerikaanse verkiezingen?