(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een licht hogere opening, terwijl beleggers minder happig worden op risico’s nu het einde van het jaar nadert, in afwachting van nieuwe hints over de stand van de wereldeconomie en spanningen rondom de internationale handelsbestrekkingen.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het groen. Een opvallende beweger was FedEx, dat fors daalde na opnieuw een winstwaarschuwing.

Hoewel de S&P500-index op koers ligt voor de beste prestatie in zes jaar, hebben sommige beleggers zich teruggetrokken uit aandelen, door aanhoudende zorgen over de kracht van de economie en de vooruitzichten voor de wereldhandel.

“Dit jaar is in zekere zin een schoorvoetende rally geweest”, zei analist Supriya Menon van Pictet Asset Management. “Veel beleggers stonden aan de zijlijn.”

Een voorlopige Amerikaans-Chinees staakt-het-vuren in de handelsoorlog heeft de zorgen over een groot risico voor de wereldeconomie verminderd, maar beleggers blijven op hun hoede voor een mogelijke teleurstelling. “De fragiele handelsdeal tussen de VS en China betekent dat we een opening hebben voor wittebroodsweken, waarin de geopolitieke wind kan gaan liggen. Als de economische cijfers begin volgend jaar verbetering laten zien, dan is daar kans op”, en daar wachten beleggers nu op, volgens Menon.  

Fed-bestuurder Charles Evans zal woensdag een toespraak houden die door marktvolgers zal worden uitgeplozen op hints over de denkrichting van de monetaire beleidsmakers. Dinsdag zeiden Eric Rosengren en Robert Kaplan, de voorzitters van de Federal Reserve Banks van respectievelijk Boston en Dallas, dat ze voorlopig geen wijzigingen in de rente voorzien. De Amerikaanse president Donald Trump had via Twitter weer eens opgeroepen om het monetaire beleid verder te versoepelen om de export te stimuleren.

De olieprijs daalde woensdag. Een future voor een vat West Texas Intermediate, te leveren in februari, kostte 0,6 procent minder dan dinsdag op 60,50 dollar, terwijl de Brent-future 0,4 procent goedkoper werd op 65,81 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1115. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1131 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,1145 op de borden.

Bedrijfsnieuws

In de handel voorbeurs noteerden aandelen FedEx ruim 7 procent lager na een winstwaarschuwing van de pakkettenbezorger dinsdag nabeurs, na een kwartaal waarin zowel de omzet als de winst onder druk stond. De winstdoelstelling werd voor de vierde keer dit jaar verlaagd. Het concern moet zich aanpassen aan een wereld waarin minder pakketten de wereld over worden gestuurd, omdat spullen vaker vanuit warenhuizen in het eigen land bij de mensen thuis wordt afgeleverd, aldus analisten.

Amazon.com breidt zijn binnenlandse luchtvrachtbedrijf uit, met de huur van 10 Boeings van Sun Country Airlines, om meer producten binnen één dag te kunnen leveren. Het aantal van 50 vliegtuigen dat voor Amazon spullen rondbrengt in de VS moet in 2021 naar 70 stijgen.

Blackstone heeft zijn bod op Tallgrass Energy met 15 procent verhoogd. Tallgrass accepteert de nieuwe deal van 22,45 dollar in contanten. Behalve Blackstone doen ook het Spaanse Enegas en Aziatische en Britse investeringsfondsen mee in de overnamepoging.

Fiat Chrysler en Peugeot-fabrikant PSA Group hebben een bindende fusiedeal getekend. De aandelen Fiat Chrysler zakten 1 procent, na een winst van 1,5 procent op dinsdag.

PG&E mag van de rechtbank voor 13,5 miljard dollar schikken met slachtoffers van bosbranden die zijn gerelateerd aan de stroomnetwerken van het elektriciteitsbedrijf. Het is de derde en grootste schikking die het bedrijf treft nadat een reeks dodelijke bosbranden het nutsbedrijf tot een bankroet bracht in januari. Het aandeel stond voorbeurs 11 procent hoger.

General Mills won 1,6 procent voorbeurs, na kwartaalresultaten van het voedingsbedrijf. Kantoormeubelbedrijf Steelcase werd in de elektronische handel voorbeurs 5,5 procent meer waard na een sterke winstverwachting.

Slotstanden

Wall Street sloot dinsdag vrijwel onveranderd. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent hoger op 28.267,16 punten, de breder samengestelde S&P 500 index steeg fractioneel naar 3.192,51 punten en techbeurs Nasdaq won ook 0,1 procent op 8.823,36 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties