euforie

Zakenbank Bank of America Merrill Lynch heeft recent een onderzoek gehouden onder wereldwijde fondsbeheerders. Uit dit onderzoek kwam duidelijk naar voren dat de ‘grote jongens’ rekenen op een sterke groei van de wereldeconomie.

Donald Trump heeft de afgelopen weken niet bepaald vriendjes weten te maken. Zijn verstandhouding met zijn Mexicaanse buurman is uiterst slecht, en ook het contact met China en Europa verdient de nodige aandacht. Om nog maar te zwijgen over de irritaties vanuit het Midden-Oosten. Door middel van het inreisverbod heeft hij de hele Arabische wereld over zich heen gekregen.

Fondsbeheerders waren voor het laatst in 2011 zo euforisch gestemd

Ondanks de politieke spanningen en de bedreiging van het protectionisme, zijn de fondsbeheerders behoorlijk optimistisch gestemd. Uit onderzoek van Bank of America Merrill Lynch blijkt zelfs dat de fondsbeheerders sinds het begin van 2011 niet meer zo euforisch gestemd zijn geweest.

euforie-fondsbeheerders

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bank of America Merrill Lynch, is deze vreemde gewaarwording in beeld gebracht. Bank of America Merrill Lynch strateeg Michael Hartnett laat weten dat de fondsbeheerders rekenen op een sterkere economische groei dan waar op dit moment op gerekend wordt. Gezien de huidige omstandigheden is dat opmerkelijk te noemen.