Fondsen - Fondsen

Fondsen Rapport – December

Fondsen

De aandelenmarkten hebben we het wat moeilijker de voorbije weken. Heel wat centrale banken en bankiers waarschuwen dat de rentestijgingen nog steeds niet verleden tijd zijn en dat heeft voor verkoopdruk (en nieuwe rentehoogtepunten op de markten) gezorgd. Voor het eerst in vele jaren is er geen sprake van een eindejaarsrally, een duidelijke indicatie dat de economie momenteel niet zo goed draait en bedrijven het lastig hebben om enerzijds de kosten onder controle te houden en anderzijds omzetgroei te realiseren. De vraag is of er in 2023 dan weer sprake zal zijn van het januari-effect (en koopdruk) nu december geen maand is geweest om over naar huist te schrijven.

Aangeziende voorbije weken iedereen terug in de richting van de rente en obligatiemarkten kijkt, vonden we het een goed idee om bij drie beheerders van obligatie- of gemengde fondsen langs te gaan en hun mening te vragen.
Voor we het vergeten, in het nummer van januari 2023 zullen we onze favoriete fondsen voor 2023 naar voor schuiven en een terugblik maken van wat we begin 2022 naar voor hebben geschoven.
ENKEL VOOR ABONNEES

Abonneer nu en krijg toegang tot alle rapporten en alerts.