Fondsen - Fondsen

Fondsen Rapport – Februari 2020

De markten zijn getroffen door zware winstnemingen nadat het coronavirus plots overal in de wereld begon op te duiken. Niet zozeer het virus zelf zorgt voor schade maar eerder de economische gevolgen en de reacties hierop van beleidsmakers doen dit. Het hele gebeuren weegt ook op het sentiment want steeds meer mensen blijven thuis en houden de vinger op de knip.

We hebben in de inleiding van ons vorige rapport nog voor verliezen gewaarschuwd en ons luidop afgevraagd waarom ze in januari zijn uitgebleven en de markten toch zo optimistisch zijn gebleven. We schreven toen ook dat ‘enkele winstnemingen zeker geen kwaad kunnen zodat u voldoende munitie hebt wanneer de markten het virus hebben uitgezweet’. Hopelijk hebt u hier en daar wat winsten van tafel genomen.

Nu de beurzen 10% lager staan, is het hiervoor nog niet te laat maar we zouden niet te lang meer wachten. Want we zien de kansen de komende maanden weer keren en er zullen zich stilaan opportuniteiten gaan vormen, zodat men goedkoper en tegen lagere koersen (extra) posities kan innemen. In ons vorig nummer tipten we nog 2 fondsen die we op onze watchlist (in het oog te houden maar wachtend op een terugval van de markten) hebben gezet en in dit nummer komen we met een nieuwe naam op de proppen.

ENKEL VOOR ABONNEES

Abonneer nu en krijg toegang tot alle rapporten en alerts.