Fondsen - Fondsen

Fondsen Rapport – Februari

De markten weten voor het ogenblik even niet van welk hout pijlen maken. Dat is niet erg na de forse stijgingen van de maand januari. Het is niet omdat tijdens de eerste maanden van het jaar de volatiliteit is teruggevallen dat dit ook zo voor de rest van het jaar zal zijn. We blijven ervan overtuigd dat de eerstvolgende maanden die volatiliteit weer zal toenemen.

Centrale banken blijven immers waakzaam en geneigd verder te verstrakken zeker nu de inflatiecijfers van geen wijken willen weten. Het is opvallend dat de langetermijnrentes zoals in Europa en in de VS naar niveaus zijn geklommen die we lang niet meer hebben gezien. De Belgische 10-jarige rente tikte de voorbije dagen  3,26% aan, het hoogste niveau in 11 jaar.

In dit nummer laten we in de strategie verschillende beheerders kort aan het woord die zich op beleggingen in China toespitsen en enkele interessante thema’s naar voor brengen. Verder in het nummer geven we het woord aan Andrea Siviero, investment strategist bij vermogensbeheerder. Hij schuift enkele opmerkelijke punten naar voor. Ten slotte bekijken we wat onze portefeuilles hebben gedaan.
ENKEL VOOR ABONNEES

Abonneer nu en krijg toegang tot alle rapporten en alerts.