Fondsen - Fondsen

Fondsen Rapport – Juni

De markten lijken, als we afgaan op de laatste twee weken, op een keerpunt te staan en stilaan voor winstnemingen te kiezen. Heel wat marktparticipanten maken zich zorgen over te agressieve centrale banken en de te hoge rentevoeten. Deze laatste beginnen trouwens een steeds grotere impact op verschillende marktsegmenten te hebben, waaronder vastgoed.

Ook de motor van de technologiesector, de grote aandrijver van de beursopmars sinds begin dit jaar, begint stilaan stil te vallen. We zijn van mening dat een kortstondige pauze geen slechte zaak is. De komende weken kan de beursremonte dan opnieuw worden ingezet als de economische vertraging centrale banken uiteindelijk zal aanzetten om een (definitieve) pauze in te lassen.

In dit nummer geven we u een verslagje van een interessante uiteenzetting over AI die we enkele weken geleden hebben gevolgd. Daarnaast zetten we de verwachtingen van Philippe Gijsels, hoofdstrateeg bij BNP Paribas Fortis op een rijtje. Hij is op korte termijn zeker niet negatief over de markten.

ENKEL VOOR ABONNEES

Abonneer nu en krijg toegang tot alle rapporten en alerts.