Fondsen - Fondsen

Fondsen Rapport – Mei 2022

De volatiliteit op de beurzen houdt aan en dagenlange herstelbewegingen worden afgewisseld door zware verliesbeurten. Veel draait vandaag rond inflatie en de hoogte ervan. Zo werd in Duitsland, nochtans een land dat als de dood is voor hogere consumptieprijzen, een inflatie van 8,7% opgemeten. Een recordcijfer dat velen de gordijnen injaagt. Het ziet ernaar uit dat ook de ECB met renteverhogingen op de proppen zal moeten komen. De vrees voor een lagere economische groei en een hoog inflatiecijfer, stagflatie blijft dus onverminderd van kracht.

Het is jaren geleden dat de wall of worries of de muur van zorgen zo hoog en sterk is geweest, zoveel is duidelijk. Overal lijken er onevenwichten te ontstaan en als belegger zou je de moed kunnen verliezen. Toch willen we oproepen om de handdoek niet in de ring te werpen en te blijven beleggen. Bouw je portefeuille niet af maar pas ze enkel aan.

Met het fondsenrapport beleggen we op de lange termijn en verkopen doen we niet veel maar in dit nummer nemen we toch afscheid van een positie waar we een rendement van 126% op hebben geboekt. We brengen ook een interview met een beheerder die de opening voor kleine beleggers van een nieuwe activaklasse aankondigd. We brengen ook een nieuw fonds naar voor waarmee u toegang tot de sporteconomie krijgt.

ENKEL VOOR ABONNEES

Abonneer nu en krijg toegang tot alle rapporten en alerts.