Fondsen - Fondsen

Fondsen Rapport – September

Fondsen

De voorbije maand was zwaar voor onze portefeuilles: de verliezen waren niet te overzien. Verschillende van onze beleggingsfondsen verloren meer dan 8% op maandbasis, zelden geziene verliezen. Nog een geluk dat we enkele maanden geleden zowat al onze Europese fondsen in de verkoop hebben gezet of het verdict was nog erger geweest.

Ondertussen zijn de problemen waarmee de markten kampen genoegzaam bekend. Er is de torenhoge inflatie waardoor centrale banken de rente moeten verhogen, net op een moment dat de economische groei begint te slabakken. Daarenboven blijft Rusland de beleggersvrees aanwakkeren en zijn rol van boeman spelen. Er is duidelijk een doorbraak nodig op één van die vlakken om de beurzen in rustiger vaarwater te doen belanden.

In dit nummer brengen we een verslagje van ons bezoek bij de Schotse vermogensbeheerder Baillie Gifford. Hij heeft vooral disruptieve groei en de lange termijn voor ogen, hoewel er op korte termijn stevige klappen zijn gevallen. We hadden ook zoals beloofd een interview met de twee beheerders achter het Metaverse-fonds.
ENKEL VOOR ABONNEES

Abonneer nu en krijg toegang tot alle rapporten en alerts.