WhatsApp

WhatsApp is een onderdeel van Facebook. Het bedrijf van Mark Zuckerberg legde $19 miljard op tafel voor de berichtendienst. Momenteel heeft WhatsApp zo’n 900 miljoen gebruikers wereldwijd en het is daarmee een van de beste mogelijkheden om wereldwijd met elkaar te communiceren.

WhatsApp gebruikt dataconnectie om berichten te versturen. Via wifi kunt u dus gratis berichten naar elkaar sturen. Maar WhatsApp is daarnaast ook heel gebruiksvriendelijk en ideaal om te converseren in groep. Toch kan WhatsApp meer dan u waarschijnlijk denkt, van onderstaande 7 functies heeft u waarschijnlijk nog niet gehoord.

# 1. U kunt zien hoeveel berichten u naar een bepaalde persoon stuurde

WhatsApp aantal berichten

Ga naar Instellingen > Account  > Opslaggebruik. Er verschijnt een nummer achter elke contactpersoon. Dit is het totaal aan berichten dat heen en weer werd gestuurd met deze contractpersoon.

# 2. Groepsgesprekken: meldingen tijdelijk uitschakelen

Het kan uiterst vervelend zijn wanneer een groepsgesprek met veel deelnemers voor een groot aantal interacties zorgt, vooral als u niet actief deelneemt aan het gesprek. U kunt de meldingen van het groepsgesprek uitschakelen gedurende 8 uur, 1 week of 1 jaar.

# 3. Laatst gezien

De optie “Laatst gezien” laat bij de andere personen zien wanneer u voor de laatste keer uw WhatsApp controleerde. Indien u dit wilt uitschakelen: ga naar Instellingen > Account > Privacy > Laatst gezien.

# 4. Verander uw telefoonnummer

Verandert u van telefoonnummer, dan moet u geen nieuw WhatsApp profiel aanmaken. WhatsApp is niet gelinkt aan een telefoonnummer, enkel aan het eerste telefoonnummer om uw profiel aan te maken. U kunt het telefoonnummer veranderen via Instellingen > Account > Telefoonnummer wijzigen.

# 5. Verschillende notificaties groepsgesprek

Een alternatief dan het afzetten van meldingen over een groepsgesprek is het toekennen van verschillende meldingen aan de leden van het groepsgesprek. Zo kunt u enkel meldingen ontvangen van de belangrijkste deelnemers in het groepsgesprek.

WhatsApp meldingen

# 6. Leesbewijzen uitschakelen

Het is in feite ‘not done’ om niet te reageren op een bericht. Als u niet wilt dat de andere persoon weet dat u het bericht gelezen hebt, kunt u de leesbewijzen uitschakelen. Ga naar Instellingen > Account > Privacy > leesbewijzen uitschakelen.

# 7. WhatsApp op het web

WhatsApp is ook te gebruiken via de computer en is beschikbaar bij de meeste browsers. Ga naar web.whatsapp.com en scan de QR code met de WhatsApp app om in te loggen.

Bron: Business Insider