(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen vrijdag op een hogere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,7 procent in het groen.

De Amerikaanse futures vonden steun uit de woorden van de Amerikaanse president Donald Trump. Hij gaf aan mogelijk de harde sancties tegen het Chinese Huawei te zullen opheffen als onderdeel van een brede handelsovereenkomst met China.

Wel herhaalde Trump dat het Chinese bedrijf vanuit veiligheidsoogpunt “erg gevaarlijk” is.

Het nieuws volgt na een week met overwegend verontrustende krantenkoppen in verband met het handelsconflict tussen de twee economische wereldmachten, terwijl de gevolgen van het Amerikaanse ban op Huawei wereldwijd op de aandelenmarkten drukten. De verliezen donderdag waren het resultaat van de groeiende visie dat de Verenigde Staten en China verder uit elkaar staan dan ooit.

Tegelijkertijd kwam het nieuws naar buiten dat het Amerikaanse ministerie van handel importheffingen overweegt voor landen die hun valuta ondergewaardeerd hebben, waarvan Amerikaanse bedrijven hinder ondervinden. De Verenigde Staten verdenken China al lang van manipulatie van de yuan.

Op macro-economisch vlak gaat de aandacht vrijdag volgens marktanalist Jasper Lawler van London Capital Group uit naar de publicatie van de orders voor duurzame goederen in april. Dit geeft een beter beeld van de gezondheid van de Amerikaanse economie. Analisten voorzien een daling in april van 2 procent, tegenover een stijging van 2,6 procent vorige maand. “Zwakke data zouden in aanloop naar het extra lange weekeinde kunnen leiden tot terughoudendheid onder beleggers ten aanzien van meer risicovolle beleggingen”, zei de analist.

De euro/dollar noteerde op 1,1194. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1180 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1199 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 1,1 procent hoger. Daarmee herstelde de olieprijs licht van de forse verliezen een dag eerder. Een juli-future sloot toen 5,7 procent lager op 57,91 dollar per vat, wat het laagste prijsniveau markeerde sinds 12 maart en tevens het sterkste verlies in één dag betekende sinds 24 september 2018.

Bedrijfsnieuws

HP Inc. noteerde in de elektronische handel voorbeurs 3,3 procent hoger, nadat het Amerikaanse techconcern over het afgelopen kwartaal beter dan verwachte resultaten rapporteerde.

Hewlett Packard Enterprise daalde voorbeurs juist 1,2 procent. Het concern dat zich richt op zakelijke infrastructuur en software rapporteerde over het afgelopen kwartaal een hogere aangepaste winst en verhoogde de winstverwachting voor het hele boekjaar.

Foot Locker heeft in het eerste kwartaal een nettowinst van 172 miljoen dollar, ofwel 1,52 dollar per aandeel, geboekt, op een omzet van 2,08 miljard dollar. De aangepaste winst bedroeg 1,53 dollar per aandeel, terwijl analisten rekenden op 1,61 dollar per aandeel. Het aandeel verloor voorbeurs 9,7 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 1,2 procent lager op 2.822,24 punten. De Dow Jones index eindigde 1,1 procent in het rood op 25.490,47 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,6 procent tot 7.628,28 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.