(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een licht lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,1 procent in het rood.

Daarmee lijken beleggers het even rustig aan te doen, nadat Wall Street op dinsdag wederom de recordniveaus aanscherpte. De getuigenis van Federal Reserve voorzitter Janet Yellen voor het Amerikaanse Congres werd goed ontvangen door beleggers. Yellen zei dat indien de inflatie en de werkgelegenheid zich blijven ontwikkelen als voorzien, dat meer renteverhogingen in aantocht zijn. “In dit geval zou een verdere aanpassing van de federal funds rate vermoedelijk gerechtvaardigd zijn”, aldus Yellen.

“Alhoewel in de financiële markten de kans op een renteverhoging in maart is toegenomen na de toespraak van gisteren, is er nog steeds geen volledige overtuiging dat dit ook zal gebeuren”, schreven marktvolgers van eToro. Volgens hen is nu een kans van 32 procent ingeprijsd dat de rente volgend maand omhoog gaat.

Olie noteerde woensdag in het rood. Een maart-future West Texas Intermediate daalde 0,5 procent op 52,96 dollar, terwijl een april-future Brent 0,3 procent lager bewoog op 55,80 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0551. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0566 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0577 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

De aandacht gaat uit naar bedrijfsresultaten, van onder andere PepsiCo en Hilton. Na de slotbel in New York maakt Cisco Systems cijfers bekend.

PepsiCo behaalde een hoger bedrijfsresultaat op een hogere omzet.

Hilton rapporteerde over het vierde kwartaal een nettoverlies van 387 miljoen dollar. In dezelfde periode een jaar terug werd nog een winst geboekt van 814 miljoen dollar. 

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,4 procent hoger op 2.337,58 punten, de Dow Jones index won 0,5 procent op 20.504,27 punten en de Nasdaq schreef 0,3 procent bij op 5.782,57 punten. Daarmee werden de recordstanden van afgelopen week verder aangescherpt. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.