(ABM FN-Dow Jones) De futures wijzen donderdag op een lagere opening van Wall Street. Rond het middaguur verloor de future voor de S&P 500 index 0,7 procent.

De markt bleek opnieuw erg gevoelig voor veranderingen in de Amerikaanse peilingen in aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen van aanstaande dinsdag.

Op macro-economisch vlak staat het rentebesluit, de notulen daarbij en het inflatierapport van de Bank of England op het programma. Uit de Verenigde Staten komen de wekelijkse steunaanvragen, de arbeidskosten en de arbeidsproductiviteit over het derde kwartaal, de definitieve inkoopmanagersindex dienstensector over oktober, de fabrieksorders over september en de inkoopmanagersindex voor de dienstensector over oktober.

Bedrijfsresultaten worden donderdag verwacht van de zijde van GoPro, Kraft Heinz, Liberty Global en Starbucks, allen na het slot van de handel in New York. Voorbeurs opent 3D Systems de boeken.

Olie noteerde donderdag in het groen. Een december-future West Texas Intermediate won 0,8 procent op 45,71 dollar, terwijl een januari-future Brent 0,9 procent hoger bewoog op 47,21 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1087. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag bewoog het muntpaar nog op 1,1098.

Bedrijfsnieuws

FitBit heeft in het derde kwartaal aan de eigen verwachtingen voldaan, maar waarschuwde desalniettemin dat de jaaromzet lager zal uitkomen dan aanvankelijk voorzien. Dit bleek woensdag nabeurs uit de kwartaalcijfers van de fabrikant van draagbare fitnessgadgets. De koers van FitBit verdampte woensdag in de elektronische handel nabeurs in New York met 30,8 procent.

Qualcomm heeft in het afgelopen kwartaal een omzet behaald die aan de bovenkant van de verwachtingen lag. Dit bleek woensdag nabeurs uit de cijfers over het vierde kwartaal van het boekjaar 2016 van de koper van het Nederlandse NXP. CEO Steven Mollenkopf schreef de omzetstijging onder meer toe aan meer licenties die de onderneming wist te slijten in China. Nabeurs verloot het aandeel 0,3 procent.

Facebook heeft in het derde kwartaal de omzet en winst hard zien stijgen, maar het bedrijf waarschuwde ook voor een belangrijke daling in zijn advertentie-inkomsten. Het aandeel ging de handel nabeurs met 6,2 procent omlaag.

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,7 procent lager op 2.097,94 punten. De Dow Jones index eindigde 0,4 procent in het rood op 17.959,64 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,9 procent op 5.105,57 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.