(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures duiden donderdag op een verdeelde opening voor Wall Street. Rond lunchtijd noteerden de futures op de S&P 500 index en die op de Dow Jones index 0,1 procent hoger. De openingsindicatie voor de Nasdaq voorspelde een verlies van 0,3 procent voor de techindex.

Op macro-economisch vlak zullen de definitieve groeicijfers vanuit Amerika de meeste aandacht trekken. Geraadpleegde economen gaan uit van dezelfde groei als in een eerdere raming van 1,2 procent voor het eerste kwartaal. Verder staan de wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten op de rol. 

De dollar kwam donderdag verder onder druk te staan ten opzichte van de euro en het Britse pond. De euro steeg 0,3 procent tot boven de 1,14, tegen 1,1380 bij het Amerikaanse slot op woensdag, terwijl het pond weer boven de 1,30 dollar uitkwam. De valuta liepen op na uitspraken van centraal bankiers Mario Draghi van de Europese Centrale bank en Mark Carney van de Bank of England die erop duiden dat de centrale banken mogelijk overwegen om de geldkraan geleidelijk dicht te gaan draaien. 

Volgens analisten is de volgende test voor de markt in hoeverre economische data en bedrijfscijfers sterk genoeg blijken om renteverhogingen te rechtvaardigen. “Wat momenteel verrassend is is hoe goed aandelen het blijven doen”, volgens marktstrateeg Philippe Gijsels van BNP Paribas Fortis.

Olie werd donderdag duurder. Een augustus-future West Texas Intermediate bewoog 0,8 procent hoger op 45,08 dollar, terwijl een september-future Brent 0,7 procent steeg naar 47,85 dollar.

Stijgers en dalers

Amerikaanse bankaandelen zullen vermoedelijk net als woensdag weer bewegen op de positieve stresstesten van de Federal Reserve. Nu de kapitaalplannen van alle 34 deelnemende banken zijn goedgekeurd, zullen veel Amerikaanse financials hun dividend verhogen en aandelen gaan terugkopen. 

Staples kan op aandacht rekenen nadat woensdagavond laat bekend werd dat de keten voor kantoorartikelen wordt overgenomen door investeringsconcern Sycamore voor 10,25 dollar per aandeel. De totale overnamesom bedraagt 6,9 miljard dollar en het bod krijgt steun van het bestuur van Staples. Het aandeel van het concern steeg woensdag al fors op de, toen nog, geruchten. In de voorbeurshandel donderdag steeg het aandeel nog eens circa 2,0 procent. 

De New Yorkse maaltijdbezorger Blue Apron maakt donderdag naar verwachting zijn beursdebuut. De IPO-prijs werd woensdagavond vastgesteld op 10,00 dollar per aandeel, waarmee het bedrijf gewaardeerd wordt op 1,9 miljard dollar. Dit is ruim onder de circa 3 miljard dollar waar Blue Apron aanvankelijk op rekende.

Conagra Brands en Nike komen donderdag met kwartaalresultaten. Voedselproducent Conagra doet dat voor de openingsbel, sportretailer Nike vanavond na het slot in New York.

Slotstanden 

De Amerikaanse beurzen zijn woensdag hoger gesloten. De S&P 500 index steeg 0,9 procent tot 2.440,69 punten, terwijl de Dow Jones-index 0,7 procent won op een slot van 21.454,61 punten. De Nasdaq kreeg er 1,4 procent bij tot 6.234,41 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.