(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een licht hogere start tegemoet. Futures op de S&P 500 noteerden aan het begin van de middag tot 0,1 procent in het groen.

Er zal vooral aandacht zijn voor de bedrijfscijfers over het tweede kwartaal. Afgelopen vrijdag openden drie grote Amerikaanse banken hun boeken over de afgelopen verslagperiode. Vandaag is het onder andere de beurt aan vermogensbeheerders BlackRock en Charles Schwab. Na het slot geeft ook Netflix beleggers inzage in de resultaten over het tweede kwartaal.

Wat economisch nieuws betreft is het rustiger en staan enkel de Empire State index voor juli op de agenda.

Olie noteerde maandag vrijwel onveranderd. Een augustus-future West Texas Intermediate noteerde vlak op 46,53 dollar, terwijl een september-future Brent 0,1 procent hoger bewoog op 48,95 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1458. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1457 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1471 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

BlackRock heeft in het tweede kwartaal van 2017 een hogere winst geboekt en zag bovendien het beheerd vermogen flink groeien. In het afgelopen kwartaal realiseerde BlackRock een winst per aandeel van 5,24 dollar, tegen 4,78 dollar in dezelfde periode een jaar eerder. In de eerste drie maanden van dit jaar verdiende BlackRock 5,23 dollar per aandeel, wat ook al flink meer was dan de 3,92 dollar een jaar eerder. Het beheerd vermogen steeg met 16 procent naar 5,69 biljoen dollar. “Hoewel er nog altijd significant geld langs de zijlijn staat, zijn beleggers begonnen met het aan het werk zetten van hun middelen”, aldus CEO Laurence Fink. De koers van BlackRock ging in de elektronische voorbeurshandel omlaag met 0,3 procent.

De activistische aandeelhouder Nelson Peltz wil een plek krijgen in het bestuur van het Amerikaanse levensmiddelenconcern Procter & Gamble om zo hervormingen door te kunnen voeren. P&G, een concurrent van Unilever, heeft te kampen met zwakkere resultaten. Het aandeel P&G daalde 0,3 procent voorbeurs.

Slotstanden

De S&P 500 en de Dow Jones index hebben vrijdag nieuwe records neergezet op Wall Street. De indexen stegen met achtereenvolgens 0,5 en 0,4 procent tot slotstanden van respectievelijk 2.459,27 en 21.637,74 punten. Voor de Nasdaq kwam er geen nieuwe alle time high maar de index steeg wel 0,6 procent tot 6.321,47 punten.

Door: ABM Financial News.

[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties