Beleggers wachten op nieuwe impulsen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag naar verwachting een vlakke opening tegemoet, nadat maandag een daling van de technologienamen de S&P 500 en Nasdaq onder druk zetten, terwijl de Dow Jones Industrial Average op een recordhoogte sloot.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd fractioneel lager.  

Of de positieve trend van vorige week hervat kan worden hangt mede af van Nvidia, dat woensdag zijn kwartaalcijfers publiceert, en de kwaliteit van de PCE-inflatiecijfers, de favoriete inflatiemeter voor de Federal Reserve, komende vrijdag.

Fed-voorzitter Jerome Powell benadrukte in zijn Jackson Hole-toespraak vrijdag dat hij zich vooral zorgen maakt over de arbeidsmarkt, dus de belangrijkste economische update zou het banenrapport moeten zijn dat eind volgende week verschijnt.

Experts van ING verwachten dat de PCE een minder belangrijke rol zal spelen na de speech van Powell.

“Een stijging van 0,2 procent op maandbasis zal de markten waarschijnlijk niet veel in beweging brengen”, denkt de bank.

De aanloop naar een eerste renteverlaging is vaak prima voor de beurzen, maar de periode erna juist wat minder. Simpelweg omdat dat het vaak aangeeft dat de centrale bank probeert de economische tegenwind op te vangen, aldus analist Corné van Zeijl van Cardano in gesprek met ABM Financial News.

Van Zeijl verwacht dat eind september, half oktober de beurs weer verder omhoog kan, zoals in deze periode vaak het geval is.

Op het macro-economische front hebben beleggers vandaag onder meer oog voor de Case Shiller huizenprijzenindex en het consumentenvertrouwen in de VS in de maand augustus, zoals gemeten door The Conference Board.

De olieprijzen stonden wat onder druk, na de recente stijgingen als gevolg van de oplopende spanningen in het Midden-Oosten. Een vat WTI-olie werd 0,8 procent goedkoper op 76,80 dollar, nadat een vat maandag nog 3,5 procent duurder werd.

De rentes liepen licht op en de euro/dollar steeg naar 1,1164.

Bedrijfsnieuws

De aandelen van Nvidia stegen met 0,5 procent voorbeurs. Het aandeel daalde maandag met 2,3 procent samen met andere chip- en serveraandelen zoals Broadcom, Micron Technology en Super Micro Computer. Nvidia opent woensdag na de slotbel de boeken.

De analistenconsensus zoals samengesteld door FactSet heeft hoge verwachtingen en rekent op een winst per aandeel van 0,65 dollar en een omzet van 28,72 miljard dollar, respectievelijke stijgingen op jaarbasis van 141 en 113 procent. Het zou het vijfde kwartaal op rij zijn met een driecijferige groei voor Nvidia.

Nvidia voorspelt zelf voor het tweede kwartaal een omzet van 28 miljard dollar, plus of minus 2 procent.

Apple daalde voorbeurs 0,2 procent. Apple heeft Kevan Parekh aangesteld als nieuwe chief financial officer, als opvolger van Luca Maestri, die het corporate services-team van de technologiegigant zal gaan leiden. Apple maakte maandag bekend dat het volgende iPhone-lanceringsevenement gepland staat voor 9 september.

De aandelen van JD.com stegen voorbeurs met 4,5 procent, nadat het bedrijf een aandeleninkoopprogramma van 5 miljard dollar aankondigde.

Paramount Global daalde voor de openingsbel met 4,5 procent, nadat Edgar Bronfman Jr. zei af te zien van zijn bod op National Amusements, waarmee Shari Redstone en haar familie entertainmentbedrijf Paramount controleren. De beslissing van Bronfman maakt wellicht de weg vrij voor de verkoop van Paramount aan Skydance Media van David Ellison.

De in de VS genoteerde aandelen van Trip.com stegen met 8,5 procent, nadat de Chinese reisorganisatie sterke winstcijfers over het tweede kwartaal boekte dankzij de groei van het aantal accommodatieboekingen en pakketreizen.

Leslie’s, een detailhandelaar in zwembadbenodigdheden, heeft Jason McDonell benoemd tot CEO. McDonell was executive vice-president merchandising, marketing en e-commerce bij Advance Auto Parts. McDonell, wiens benoeming op 9 september ingaat, volgt Michael Egeck op. Hij verlaat het bedrijf na de recente winstwaarschuwing. Het aandeel steeg 2,6 procent.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 index daalde maandag 0,3 procent tot 5.616,84 punten, de Dow Jones index won 0,2 procent op 41.240,52 punten en de Nasdaq sloot 0,9 procent lager op 17.725,76 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.