(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden rond lunchtijd 0,5 procent in het groen, net als die op de Dow Jones index. Voor de Nasdaq lijkt zelfs een 0,8 procent hogere opening in het verschiet te liggen.

Daarmee veren de Amerikaanse beurzen op na het rode slot van dinsdag. Toen liet de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell tijdens een toespraak duidelijk merken dat de centrale bank onafhankelijk is en dat een renteverlaging in juli nog geen gelopen race is.

Met name de nadruk op de onafhankelijkheid van de Fed leek op een verkapte boodschap aan de Amerikaanse president Donald Trump, die recent weer flinke kritiek uitte op de centrale bank. “Maar het zijn beleggers waarbij Powell een gevoelige snaar heeft geraakt”, aldus marktanalist Craig Erlam van Oanda.

Powells collega van de St. Louis Fed, James Bullard gaf bovendien aan dat hij een renteverlaging van 0,5 procentpunt teveel vindt.

Bullard staat bekend als duif binnen het beleidscomité van de Fed en stemde vorige week als enige voor een renteverlaging. “Dit verklaart de heftige marktreactie op zijn uitspraken en de marktverwachting van een renteverlaging van 50 basispunten in juli daalde daarna dan ook van 40 naar 20 procent”, zagen marktanalisten van Monex Europe.

Het sentiment is woensdag ook positief door uitspraken van de Amerikaanse minister van financiën, Steven Mnuchin, die tegen de zakenzender CNBC zei dat een handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China voor 90 procent af is. Het nieuws komt twee dagen voor de start van de G20-top in het Japanse Osaka, waar de presidenten Trump en Xi elkaar naar verwachting zullen ontmoeten.

De Amerikaanse macro-economische agenda is woensdag bescheiden gevuld met alleen orders voor duurzame goederen over mei en de wekelijkse olievoorraden. De orders komen naar verwachting op maandbasis 0,3 procent lager uit. In april was er zelfs sprake van een afname met 2,1 procent.

Voor de Amerikaanse olievoorraden wordt een daling voorspeld. Dit in combinatie met de oplopende spanningen tussen de VS en Iran zorgt ervoor dat de olieprijs woensdag 1,5 procent hoger staat.

De euro noteerde woensdagmiddag stabiel rond 1,1368 dollar.

Bedrijfsnieuws

Broadcom is onderwerp van een onderzoek door de Europese Commissie omdat het volgens Brussel mededingingsregels zou overtreden. Eurocommissaris voor mededinging Margrethe Vestager gaf woensdag aan dat Broadcom verdacht wordt de concurrentie in de markt voor modems en set-top boxen te belemmeren, waardoor concurrenten uit de markt worden geweerd. Het bedrijf ontkent dit en zal zijn producten blijven verkopen. Het aandeel steeg in de voorbeurshandel 2 procent.

Micron Technology staat voorbeurs ruim 9 procent in de plus nadat het dinsdagavond met beter dan verwachte kwartaalcijfers kwam. Ook ziet het bedrijf de eerste tekenen van herstel. Sectorgenoten Intel en Advanced Micro Devices staan voorbeurs respectievelijk 1,8 en 3,8 procent hoger.

FedEx stond vanmiddag 1,2 procent hoger. Dinsdagavond kwam de pakketbezorger met kwartaalcijfers. In de verslagperiode steeg de omzet maar liep het verlies ook op. De aangepaste winst daalde iets maar bleek wel hoger dan waarop analisten hadden gerekend.

Slotstanden

De Dow Jones index daalde dinsdag 0,7 procent tot 26.548,22 punten, de breder samengestelde S&P 500 index verloor een procent op 2.917,38 punten en techbeurs Nasdaq leverde zelfs 1,5 procent in op 7.884,72 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties