(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures voorspellen dinsdag een hogere opening voor Wall Street. Rond lunchtijd noteerden de futures op de S&P en Dow Jones index rond een procent hoger en die op de Nasdaq stegen 0,4 procent.

Maandag sloten de beurzen in New York ook al hoger, gesteund door optimisme over het mogelijke coronavaccin van AstraZeneca en de Universiteit van Oxford en het bericht dat aanstaand president Joe Biden van plan is voormalig voorzitter van de Federal Reserve Janet Yellen te nomineren als zijn minister van financiën.

Yellen is voorstander van meer overheidssteun om de coronacrisis te bestrijden. “Yellen laat zien dat dat ze bereid is om de neerwaartse risico’s voor de economie te minimaliseren en dat is voor de markten goed nieuws”, aldus marktstrateeg Eric Barthalon van Allianz.

En nieuwe stimulus is hard nodig, want het aantal coronagevallen stijgt in de VS en Europa in een alarmerend tempo en nieuwe beperkingen lijken strenger te worden dan eerder gedacht.

De markten reageren dinsdag ook op het nieuws dat zittend president Donald Trump groen licht heeft gegeven voor de machtsoverdracht. Trump gaf wel aan dat hij ondertussen zal blijven procederen tegen de verkiezingsuitslag.

“Dit is goed nieuws want mogelijk krijgen we nu eindelijk een ordentelijke machtsoverdracht. Dat zou iets van de onzekerheden wegnemen die de afgelopen weken op de markt drukten”, aldus investeringsstrateeg Luc Filip van SYZ Private Banking.

Op macro-economisch vlak is het dinsdag een vrij rustige dag, met later vanmiddag de S&P Case Shiller huizenprijzen in september en het consumentenvertrouwen van onderzoeksbureau Conference Board in november. Voor laatstgenoemde wordt gerekend op een daling.

De bitcoin noteerde vanochtend even boven de 19.000 dollar per munt. Dit jaar is de cryptomunt al 165 procent in waarde gestegen.

Marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade wees erop dat de piek van eind 2017 in zicht komt en dat dit de deur opent naar een nieuw record. Hij sluit een stijging tot 50.000 dollar niet uit gezien het sterke momentum van de bitcoin.

De euro/dollar noteerde rond lunchtijd op 1,1880. Een vat West Texas Intermediate steeg ruim een procent tot 43,60 dollar. De oliemarkten rekenen in toenemende mate op een verlenging van de productiedeal van OPEC+. Het kartel en zijn bondgenoten komen volgende week maandag en dinsdag bijeen.

Bedrijfsnieuws

Vanmiddag openen diverse grote retailers de boeken, waaronder Gap, Abercrombie & Fitch en Best Buy. Ook juweliersketen Tiffany laat van zich horen.

Slotstanden

De Amerikaanse aandelenmarkten zijn maandag hoger gesloten. De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,6 procent in het groen op 3.577,59 punten, terwijl de Dow Jones index zelfs 1,1 procent won op 29.591,27 punten. Techbeurs Nasdaq steeg 0,2 procent tot 11.880,63 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.