Nasdaq onder druk na teleurstellingen Tesla en Netflix.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag naar verwachting een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren rond lunchtijd 0,1 procent in het rood.

De Nasdaq lijkt tot 0,8 procent lager te gaan openen, nadat zwaargewichten Tesla en Netflix woensdagavond teleur stelden met hun kwartaalcijfers.

Volgens Naeem Aslam van Zaye Capital Markets is de margedaling bij Tesla evenwel geen verrassing. CEO Elon Musk voerde dit jaar prijsverlagingen door, toen er signalen waren van afnemende vraag juist op het moment dat Tesla de productie wereldwijd opvoerde.

“Handelaren moeten ook aandacht besteden aan de enorme investeringen in onderzoek en ontwikkeling die Tesla doet, die in de eerste plaats bedoeld zijn om toegang te krijgen tot een deel van de EV-markt waar het een veel gezondere marge en exclusiviteit zal hebben”, volgens Aslam.

Over Netflix zegt de marktanalist dat wanneer de economische omstandigheden verbeteren, de abonneegroei bij de streamingdienst dit ook zal doen. Verder was de verbetering van de vrije kasstroom bij Netflix indrukwekkend, aldus Aslam.

In algemene zin kijken beleggers in New York vandaag naar de wekelijkse steunaanvragen uit de VS.

“Dit cijfer begint veel aandacht te krijgen van handelaren, omdat ze de gezondheid van de Amerikaanse arbeidsmarkt nauwlettend in de gaten blijven houden. Een zwakke arbeidsmarkt betekent dat het land een harde landing tegemoet zou kunnen zien”, volgens Aslam.

Op macro-economisch vlak is er vanmiddag verder aandacht voor de Philly Fed-index voor juli, de bestaande woningverkopen in juni en de leidende indicatoren in dezelfde maand.

De euro/dollar noteert aan het begin van de middag op 1,1213. WTI-olie kost iets meer dan 75 dollar per vat en is daarmee een fractie duurder dan woensdag.

Bedrijfsnieuws

Tesla wist de winst- en omzetverwachting in het tweede kwartaal wel te overtreffen, maar de margeontwikkeling viel tegen. Het aandeel noteert in de voorbeurshandel 3 procent lager.

Netflix wist in het afgelopen kwartaal veel meer nieuwe abonnees aan te trekken, maar de omzetverwachting voor het lopende kwartaal viel tegen. Het aandeel gaat donderdag een 6 procent lagere opening tegemoet.

IBM behaalde afgelopen kwartaal meer winst dan verwacht, hoewel de omzet iets tegenviel. Het segment data en AI, dat voor de markt interessant is gezien de groeiende populariteit van kunstmatige intelligentie, groeide met 10 procent. Het aandeel gaat donderdag vooralsnog een licht lagere opening tegemoet.

Slotstanden

De S&P 500 index steeg woensdag 0,2 procent tot 4.565,72 punten, de Dow Jones index won 0,3 procent op 35.061,21 punten en de Nasdaq sloot vlak op 14.358,02 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.