(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een lichtrode opening tegemoet. Rond het middaguur noteren de futures op de S&P 500 tot 0,2 procent in het rood.

Wall Street doet een stap terug na een positieve beursdag op maandag. Opnieuw waren techaandelen in trek, net als voor het weekend, wat vooral de Nasdaq aan een overtuigende winst hielp.

Volgens investment manager Simon Wiersma van ING wordt “massaal gespeculeerd op een daling van de Nasdaq 100-index. Deze beleggers en speculanten zitten nu in een ‘pain trade’: doordat de koersen van Amerikaanse aandelen verder stijgen, lijden zij steeds grotere verliezen en moeten zij hun posities indekken of terugdraaien. Dat leidt tot een zelfversterkend effect en dus verder stijgende koersen. Dit wordt door beleggers ook wel een ‘melt-up’ genoemd”, aldus de marktkenner.

Over de economie zijn beleggers ondertussen weer wat positiever, volgens Wiersma.

“De kans dat de Fed voor een ‘zachte landing’ van de Amerikaanse economie kan zorgen, wordt nu weer iets hoger ingeschat.”

“Of dit optimisme kan worden vastgehouden, hangt voor een belangrijk deel af van de komende kwartaalcijfers en de uitkomst van de beleidsvergadering van de Fed”, aldus de marktkenner. Het rentebesluit van de Federal Reserve staat voor volgende week woensdag gepland.

Dinsdag wordt een drukke dag met veel bedrijfscijfers. Onder meer 3M, Johnson & Johnson, General Electric, Microsoft en Texas Instruments openen de boeken.

Op macro-economisch vlak is er aandacht voor de samengestelde inkoopmanagersindex voor januari.

De euro/dollar noteert rond lunchtijd licht lager op 1,0863. De olieprijs schommelt rond de settlement van maandag.

Bedrijfsnieuws

Het Amerikaanse ministerie van Justitie gaat Google-eigenaar Alphabet aanklagen vanwege de dominantie van de zoekmachinereus op de digitale advertentiemarkt. Dit meldde persbureau Bloomberg dinsdag op basis van bronnen. Aandelen Alphabet noteren voorbeurs een procent in de min.

AmerisourceBergen verandert de bedrijfsnaam in Cencora. Dit maakte de Amerikaanse groothandel voor geneesmiddelen dinsdag bekend.

Slotstanden

De S&P 500 won maandag 1,2 procent op 4.019,81 punten, de Dow Jones index steeg 0,8 procent op 33.629,56 punten en de Nasdaq sloot 2,0 procent hoger op 11.364,41 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.