(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een vlakke tot licht hogere opening tegemoet, nadat China bepaalde Amerikaanse producten vrijstelde van hogere importheffingen, voorafgaand aan hernieuwde onderhandelingen over een handelsakkoord volgende maand.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,1 procent in het groen.

China kondigde woensdag aan dat zestien productcategorieën zullen worden vrijgesteld van de eerste ronde van verhoging van importheffingen. Hervatting van de Amerikaans-Chinese onderhandelingen op een hoog niveau staat gepland voor oktober.

In Europa stonden de grote aandelenindices van Duitsland en Frankrijk ongeveer een half procent hoger en in Azië stegen woensdagochtend de beurzen van Hongkong en Japan, terwijl de beurs van Shanghai juist wat terrein verloor.

Beleggers lijken de afgelopen dagen intussen minder stimulering van de Europese Centrale Bank te verwachten bij de monetaire beleidsvergadering van donderdag dan eerder voorzien. “Voorafgaand aan de rentevergadering van de ECB leken beleggers wat fiches van tafel te halen, terwijl de agressieve verwachtingen werden teruggeschroefd”, stelde analist Antoine Bouvet van ING Bank.

De olieprijs steeg. Een oktober-future West Texas Intermediate steeg 0,9 procent tot 57,92 dollar, terwijl een november-future Brent 0,7 procent duurder werd op 62,83 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1014. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1047 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er nog 1,1040 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Charles Schab schrapt 600 banen om de impact van de lagere rente op het bankbedrijf te vangen. De broker uit San Francisco neemt zo afscheid van 3 procent van de medewerkers, zou topman Walt Bettinger onlangs tegen zijn personeel hebben gezegd, volgens bronnen van The Wall Street Journal.

Uber heeft 435 man aan technisch personeel de wacht aan gezegd. Dit maakte de Amerikaanse taxidienst dinsdag in een interne memo bekend die werd ingezien door The Wall Street Journal. Wereldwijd werken er circa 27.000 man bij Uber, dat in mei van dit jaar naar de beurs ging.

Apple onthulde dinsdagavond een drietal opgewaardeerde iPhones, waaronder ook een lager geprijsd model, en kondigde plannen aan om de markt voor streaming video’s te enteren, waar Netflix nu nog de dienst uitmaakt. Het aandeel  Apple sloot dinsdag 1,2 procent, terwijl Netflix meer dan een procent verloor.

General Electric geeft zijn meerderheidsbelang in de dienstverlener aan de olie-industrie Baker Hughes op, om zijn schulden verder af te bouwen, meldde het bedrijf dinsdagavond. De verkoop van aandelen levert 3 miljard aan contanten op, maar ook een boekhoudkundige last van meer dan 7 miljard dollar. GE fuseerde zijn noodlijdende olie- en gasbedrijf in 2017 met Baker Hughes en hield daar een meerderheidsbelang van 62,5 procent aan over in het fusiebedrijf. Het aandeel steeg dinsdag 2 procent.

De grootste bank in de VS begint voorbereidingen te treffen om winstgevend te blijven als de rente in de VS naar nul zou zakken. Topman James Dimon van JP Morgan Chase zei dinsdag tijdens een conferentie dat de bank kijkt naar fee’s en vergoedingen die in rekening kunnen worden gebracht als de rentes naar nul dalen, of daaronder. Hij zei dat niet te verwachten, maar dat het klimaat hieromtrent wel sterk is gewijzigd. Het aandeel sloot dinsdag 1,3 procent hoger en bewoog in de handel voorbeurs iets omlaag.
 
Overigens riep de Amerikaanse president Donald Trump de Federal Reserve woensdag op om de beleidsrente naar nul of zelfs daaronder te verlagen. De VS zouden volgens de president altijd de laagste rente moeten betalen, vergeleken met andere landen. En zodra de rente is verlaagd, wil Trump de schulden van de VS herfinancieren. 

Volkswagen heeft geen interesse in het kopen van een belang in Tesla. Dit zei CEO Herbert Diess dinsdag tijdens een autoshow in Frankfurt. “Ik zou geen belang kopen, omdat wat zij [Tesla] doen wij zelf ook kunnen”, aldus Diess.

Slotstanden

Wall Street sloot dinsdag vlak, na een rally tegen de slotzoemer. De toonaangevende S&P 500 index eindigde 0,03 procent hoger op 2.979,39 punten, de Nasdaq daalde 0,04 procent en de Dow Jones index eindigde 0,28 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties