(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag weer een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 1,0 procent in het rood.

De futures wijzen op een lagere opening nu beleggers zich zorgen blijven maken over de grote economische gevolgen van de internationale verspreiding van het coronavirus.

Meer dan 82.000 mensen zijn wereldwijd besmet en het dodental bedraagt inmiddels meer dan 2.800. Woensdag zeiden Amerikaanse autoriteiten dat een patiënt in Californië het eerste Amerikaanse  slachtoffer zou kunnen zijn die gediagnosticeerd werd zonder een duidelijke verklaring voor hoe de ziekte werd overgedragen.

“De wereldwijde angstfactor is sterker geworden door de waarschuwingen die uit de VS komen”, aldus Song Seng Wun van CIMB Private Banking.

“En naarmate de recessierisico’s toenemen, zijn de markten zenuwachtiger geworden”, voegde Seng Wun toe.

Wereldwijd worden de groeiramingen en winstvoorspellingen herzien vanwege de uitbraak van het coronavirus, “en daardoor dalen de aandelenmarkten”, merkte analist Tham Mun Hon van UOB Kay Hian.

Uit een onderzoek onder Amerikaanse bedrijven in China gaf bijna de helft van de bedrijven aan te verwachten dat de winst dit jaar een tik zal krijgen indien de economische activiteiten voor eind april niet genormaliseerd zijn.

Vanmiddag staan de wekelijkse steunaanvragen, de economische groei, orders voor duurzame goederen en de aanstaande woningverkopen op de agenda.

Olie noteerde donderdag in het rood. Een april-future West Texas Intermediate daalde 2,5 procent tot 47,52 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0944. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0922 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0880 op de borden.

Bedrijfsnieuws
 
Microsoft heeft vanwege het coronavirus aangegeven de eerder afgegeven outlook niet te zullen halen. Dit bleek woensdagavond uit een waarschuwing van de softwaregigant. “Hoewel we een sterke vraag naar Windows zien, in lijn met onze verwachtingen, duurt het langer dan voorzien voor de aanvoerketens weer normaal functioneren”, aldus Microsoft, die daarom de omzetverwachtingen bij het pc-segment niet denkt te zullen halen.

Marriott International verwacht dat de corona-uitbraak de omzet in 2020 zal drukken.’s Werelds grootste hotelbedrijf liet woensdag weten dat de omzet dit jaar ongeveer 25 miljoen dollar per maand lager kan uitvallen dan de afgegeven outlook, ervan uitgaande dat de huidige lage bezettingsgraad in Azië aanhoudt.

LAM research introduceert een nieuwe droge fotolaktechnologie die de prestaties van Extreme UltraViolet, kortweg EUV, verbetert. Dit meldde de Amerikaanse halfgeleiderspecialist woensdag nabeurs in New York. LAM Research werkt samen met het Veldhovense ASML op het gebied van de nieuwe EUV technologie.

Slotstanden
 
De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,4 procent lager op 3.116,39 punten. De Dow Jones index eindigde 0,5 procent in het rood op 26.957,59 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,2 procent tot 8.980,77 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties