(ABM FN-Dow Jones) Wall Street maakt zich op voor een lagere opening, nadat de Dow Jones index dinsdag al voor de vijfde sessie op rij lager sloot.

De tienjaarsrente, die dinsdag voor het eerst in ruim vier jaar door de drie procent brak, handelde woensdagmiddag op 3,023 procent.

De rente is volgens analist Georgette Boele van ABN AMRO “absoluut iets om in de gaten te houden”.

Net als gisteren staan er opnieuw flink wat bedrijfscijfers op de agenda. Beleggers kunnen vandaag onder meer reageren op de cijfers van Ford, Boeing, Facebook en eBay. Inmiddels maakte Comcast al een stijging van zowel de omzet als de winst bekend. Het mediabedrijf profiteerde van extra inkomsten door de Super Bowl en de Olympische Spelen in Zuid-Korea.

Dinsdagavond na de slotzoemer gooide Texas Instruments de boeken al open. De nettowinst nam in het afgelopen kwartaal op jaarbasis met 37 procent toe tot bijna 1,4 miljard dollar, ofwel 1,35 dollar per aandeel, terwijl de omzet met 11 procent aandikte tot 3,8 miljard dollar. Daarmee deed de chipfabrikant het beter dan voorzien en ook voor het tweede kwartaal rekent Texas Instruments op groei. Beleggers reageerden enthousiast en het aandeel lijkt tot vijf procent hoger te gaan openen.

De macro-economische agenda is voor vandaag mager gevuld. De markt let op de wekelijkse hypotheekaanvragen en de olievoorraden.

De olieprijs daalde dinsdag doordat de Amerikaanse president Donald Trump, die vandaag een ontmoeting heeft met de Franse president, liet doorschemeren dat de nucleaire deal met Iran mogelijk toch wordt gehandhaafd. Een juni-future voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 1,4 procent, ofwel 0,94 dollar, lager op 67,70 dollar per vat.

“Dat zou de situatie enorm kalmeren”, meent oprichter John Kilduff van Again Capital, als Trump terugkomt op zijn eerdere uitspraken over de “krankzinnige” deal.

Volgens persbureau AFP werken Trump en Emmanuel Macron aan een nieuwe, bredere deal voor Iran.

Slotstanden

De Dow Jones index verloor dinsdag 1,7 procent op 24.024,13 punten en de breder samengestelde S&P 500 index daalde 1,3 procent naar 2.634,56 punten. Techbeurs Nasdaq eindigde 1,7 procent in het rood op 7.007,35 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.