(ABM FN-Dow Jones) Wall Street maakt zich op voor een hogere opening, en zou daarmee een vervolg geven aan de winsten van afgelopen vrijdag.

De Dow Jones index won vrijdag nog 0,4 procent op 25.669,32 punten, de breder samengestelde S&P 500 index steeg 0,3 procent en techbeurs Nasdaq ging 0,1 procent hoger.

Op weekbasis won de Dow 1,4 procent en de S&P 0,6 procent. De Nasdaq index verloor echter 0,3 procent.

Woensdag vangt onder leiding van de Chinese vice-minister van Economische Zaken Wang Shouwen de dialoog tussen Amerika en China aan in een poging een einde te maken aan de handelsspanningen. Het zijn de eerste formele gesprekken sinds de VS importheffingen op 50 miljard dollar aan Chinese goederen oplegde.

“De meer positieve toon op de aandelenmarkten is niet alleen een weerspiegeling van het voorzichtige optimisme aan beide zijden van de onderhandelingstafel, maar ook het besluit van de Chinese toezichthouder op zaterdag om banken en verzekeraars aan te sporen meer in infrastructuur te investeren”, zeiden analisten van Rabobank.

Ook wezen zij erop dat de valuta’s in opkomende landen wat tot rust zijn gekomen. Dit geldt ook voor de Turkse lira, ondanks dat Moody’s en S&P vrijdagavond de kredietwaardigheid van Turkije verlaagden en S&P zei een recessie in 2019 te voorzien.

Andere ijkpunten voor de komende beursweek zijn de notulen van de Fed op woensdagavond en Jackson Hole aan het einde van week. Vrijdag speecht voorzitter Jerome Powell van de Fed. Hij zal het hebben over monetair beleid in een veranderende economie.

De euro/dollar noteerde op 1,1405. Vrijdagvond was dit 1,1439.

Bedrijfsnieuws

Pepsico neemt voor 3,2 miljard dollar het Israëlische Sodastream over. Met een prijs per aandeel van 144 dollar kunnen de aandeelhouders van Sodastream een premie van 32 procent verzilveren.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.