Nvidia verbluft niet.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een hogere opening tegemoet, nadat Nvidia woensdag nabeurs aan de verwachtingen voldeed, maar niet wist te verbluffen.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,2 procent in het groen.

Beleggers wachtten ook op economische cijfers voor de openingsbel. De wekelijkse aanvragen voor een nieuwe werkloosheidsuitkering en een bijgesteld groeicijfer voor de Amerikaanse economie kunnen bijdragen aan een beter beeld bij beleggers over het rentepad van de Fed, volgens Deutsche Bank.

De wekelijkse steunaanvragen lijken te blijven steken rond het niveau van 235.000, stelde ING. “Maar op enig moment zouden ze moeten gaan stijgen en Fed-voorzitter Powell klonk vrijdag een beetje nerveus over het tempo waarin de arbeidsmarkt verslechtert.”

De Europese beurzen stonden donderdag hoger met hulp van koerswinsten voor technologie-, media- en autobedrijven. In China daalden de aandelenkoersen en in Japan sloot de beurs vlak.

De olieprijs was stabiel. Een vat WTI-olie voor oktober stond 0,2 procent hoger op 74,67 dollar en Brent-olie kostte 77,61 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1096. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,1115 op de borden.  

Bedrijfsnieuws  

Nvidia lijkt 3,7 procent lager te openen, nadat het aandeel woensdag nabeurs nog krap zeven procent lager stond. De met veel fanfare afgewachte resultaten waren opnieuw sterk, maar onder de motorkap wezen de cijfers op de uitdagingen van de toegenomen complexiteit van de nieuwste producten van Nvidia, terwijl de groei vertraagde ten opzichte van het noodtempo dat afgelopen jaar werd neergezet.

Fintechbedrijf Affirm heeft veel minder verlies geboekt dan verwacht in het afgelopen kwartaal, terwijl de omzet bijna 10 procent boven verwachting was met 659 miljoen dollar. Het aandeel stond voorbeurs 20 procent hoger.

Salesforce verhoogde zijn winstverwachting na een omzetgroei van 8 procent in het tweede kwartaal. Het aandeel koerst af op een 5 procent hogere start.

CrowdStrike verloor 2 voorbeurs procent. Het bedrijf liet weten dat de wereldwijde computerstoring die vorige maand werd veroorzaakt door een fout in zijn Falcon-software de toekomstige winsten zou beperken. Het bedrijf spendeerde meer dan 60 miljoen dollar aan incentives voor klanten na de pijnlijke blunder.

HP boekte een lager dan verwachte aangepaste winst, op een sterkere omzet, en noteerde 2,2 procent lager voorbeurs.

Nutanix steeg 17 procent na cijfers. Pure Storage daalde juist 13 procent voorbeurs evenals Okta, na resultaten.

Yelp klaagt Google aan voor het misbruiken van zijn dominante marktpositie en het smoren van concurrentie in lokale markten. Yelp noteerde voorbeurs lager en Alphabet licht hoger.

De aandelen van Chinese makers van elektrische auto’s daalden in Hongkong, op zorgen dat er in het vierde kwartaal weinig vraag zal zijn door de intense concurrentie en matige consumptie in de tweede economie van de wereld.

Slotstanden

Wall Street sloot woensdag lager, voorafgaand aan het Nvidia-rapport. De S&P 500 index daalde 0,6 procent tot 5.592,18 punten, de Dow Jones index verloor 0,4 procent op 41.091,42 punten en de Nasdaq sloot 1,1 procent lager op 17.556,03 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.