Geopolitieke angst bederft het sentiment.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een lagere opening tegemoet, terwijl de olieprijs steeg op geopolitieke angst.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,5 procent in het rood.
 
Het cijferseizoen blijft beleggers bezig houden, met resultaten van Procter & Gamble, Morgan Stanley en U.S. Bancorp op het programma voorbeurs. Netflix, Tesla en Lam Research volgen nabeurs woensdagavond.

Het sentiment verslechterde door berichten dat er honderden doden zijn gevallen na een explosie op de binnenplaats van een ziekenhuis in Gaza. De angst neemt toe dat de woede over deze slachtoffers in het conflict tussen Israël en Hamas ook naar andere partijen in de regio zal overslaan.

De hoop dat een bezoek van de Amerikaanse president Joe Biden aan het Midden-Oosten de diplomatie een impuls kan geven lijkt verdampt, nadat Jordanië een topontmoeting afzegde, waarin Biden zou spreken met leiders uit Egypte en Jordanië en met Mahmoud Abbas, president van de Palestijnse autoriteit.

“Sinds gisteren is er een nieuwe risicomijdende toon, door de geopolitieke situatie, en dat heeft een duidelijke marktreactie tot gevolg gehad”, stelde Deutsche Bank.

Het rendement op de tienjarige Amerikaanse staatslening bereikte rond 4,87 procent het hoogste niveau sinds 2007. Handelaren blijven zich zorgen maken over een inflatie die hardnekkig hoog blijft, nadat dinsdag de detailhandelsverkopen sterker dan verwacht bleken te zijn gestegen in september.
 
De olieprijs steeg sterk. Een december-future West Texas Intermediate steeg 3 procent tot 87,97 dollar, terwijl een december-future Brent 2,9 procent duurder werd op 92,45 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0555. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0579 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,0574 op de borden.

Economisch nieuws is er woensdag over de woningbouw en vergunningen in september, de wekelijkse olievoorraden en het maandelijkse Federal Reserve-rapport over de Amerikaanse economie, het zogeheten Beige Book.

Bedrijfsnieuws

United Airlines heeft beter dan verwacht gepresteerd in het derde kwartaal, maar het aandeel daalde in de elektronische handel voorbeurs tot 5 procent. De vooruitzichten voor het vierde kwartaal werden somberder.

Interactive Brokers zakte 3 procent na een stijging van het aantal klantrekeningen met 21 procent tot 2,43 miljoen.

Procter & Gamble steeg voorbeurs juist met een procent na cijfers.

Slotstanden

De S&P 500 sloot dinsdag vlak op 4.373,20 punten en technologie-index Nasdaq verloor 0,3 procent op 13.533,75 punten. De Dow Jones-index steeg fractioneel tot 33.997,65 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.