(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenmarkten gaan vrijdag een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,1 procent in het groen.

De stemming in Amerika over de nieuwe wet voor de gezondheidszorg van president Donald Trump houdt nog steeds de financiële markten bezig. Donderdag zou er gestemd worden over de wet die Obamacare moet vervangen, maar dit werd uitgesteld. Niet alle Republikeinen zijn voorstander van de nieuwe wet waardoor het onzeker is of deze zal worden aangenomen.

Nu wordt verwacht dat vrijdag de wet ter stemming zal worden voorgelegd. In de financiële markten wordt het wel of niet slagen als graadmeter gezien voor de daadkracht van Trump, met name kijkend naar zijn plannen om belasting te verlagen en te investeren in de Amerikaanse infrastructuur.

“De markten willen hier vooruitgang zien, aangezien het vooruitzicht van lagere belastingen vooral de reden is geweest voor de recente koersstijgingen, maar zonder de hervormingen voor de gezondheidszorg is de ruimte voor verandering vrij beperkt. Als aandelenmarkten op zoek zijn naar een reden om te verkopen, dan zou dit heel goed de aanleiding kunnen zijn”, zei marktanalist Tony Cross van TopTradr.

Olie noteerde vrijdag in het groen. Een mei-future West Texas Intermediate steeg 0,7 procent tot 48,05 dollar, terwijl een mei-future Brent 0,7 procent duurder werd op 50,90 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0810. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0784 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0788 op de borden.

Voordat de markten in New York open gaan worden cijfers over orders voor duurzame goederen vrijgegeven. Na opening maakt Markit nog de voorlopige inkoopmanagersindex voor de industrie over maart bekend. 

Bedrijfsnieuws

Er was vooralsnog geen belangrijk nieuws over grote Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven. Halliburton komt voorbeurs nog met een operationele update over het eerste kwartaal naar buiten. 

Slotstanden

De S&P 500 index sloot donderdag 0,1 procent lager op 2.345,96 punten, de Dow Jones index eindigde vlak op 20.656,58 punten en de Nasdaq verloor 0,1 procent op 5.817,69 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.