(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,1 procent in het groen.

Daarmee zetten de Amerikaanse beurzen de opwaartse trend voort, nadat de Dow Jones index dinsdag voor de tweede opeenvolgende dag op een recordniveau sloot. De Amerikaanse aandelenmarkten presteren sterk sinds de verkiezingsoverwinning van Donald Trump en marktvolgers verwachten dat Trump’s pro-business agenda de winsten in het bedrijfsleven zal stimuleren, en dat lagere belastingen en grote infrastructuurprojecten de economie verder zullen stimuleren.

“Het lijkt erop dat niets de rally tot stilstand kan brengen”, aldus marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets UK. “De volatility-index is fors gedaald, wat bevestigt dat de vraag naar risicovollere activa sterk is”, voegde de marktvorser toe.

Woensdag staan in de Verenigde Staten een beperkt aantal macro-publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen, gevolgd door het wekelijkse olievoorradenrapport en het consumentenkrediet in oktober.

Olie noteerde woensdag in het groen. Een februari-future West Texas Intermediate steeg 0,1 procent op 52,00 dollar, terwijl een februari-future Brent 0,2 procent duurder werd op 54,03 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0724. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0722 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0720 op de borden.  

Bedrijfsnieuws

Pfizer kon in de elektronische handel voorbeurs rekenen op de aandacht van beleggers, na het nieuws dat de farmareus in het Verenigd Koninkrijk een boete kreeg opgelegd van 107 miljoen dollar vanwege de “uitzonderlijke sterke prijsverhogingen” voor een anti-epilepsie medicijn. Het aandeel won 0,6 procent.

Whiskeyproducent Brown-Forman won 0,1 procent en tassenmaker Vera Bradley noteerde 0,5 procent lager in aanloop naar de publicatie van hun kwartaalcijfers voorbeurs.

Mastercard kondigde een verhoging van het kwartaaldividend aan met 16 procent tot 0,22 dollar per aandeel en lanceerde bovendien een nieuw aandeleninkoopprogramma ter waarde van 4 miljard dollar. Het aandeel noteerde voorbeurs 0,7 procent hoger.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,3 procent hoger op 2.212,23 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het groen op 19.251,78 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,5 procent op 5.333,00 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.