(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen koersen woensdag af op een licht hogere opening, vanwege een rally van de olieprijs.

De futures van de Dow Jones Industrial Average en de S&P 500 futures noteerden rond het middaguur 0,1 procent hoger en de Nasdaq futures stegen 0,2 procent.

Daarmee koerst Wall Street af op een herstel van de forse verliezen een dag eerder, in reactie op de lagere olieprijs en de aanhoudende onzekerheid over een renteverhoging van de Federal Reserve.

Echter, beleggers aarzelen nog steeds of ze hun posities in aandelen zullen vergroten in aanloop naar de beleidsvergadering van de Federal Reserve op 20 en 21 september. “Met de Amerikaanse centrale bank in zijn stilte periode voorafgaand aan het rentebesluit van de Federal Reserve volgende week woensdag staat er weinig in de weg van positieve stimuli om de markt verder te ondersteunen”, aldus Michael Hewson van CMC Markets.

Op macro-economisch vlak staan woensdag een drietal publicaties op de agenda. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen in de VS en de Amerikaanse importprijzen van augustus. Later op de dag publiceert de Amerikaanse Energy Information Administration zijn wekelijkse olievoorradenrapport.

Olie noteerde woensdag rond het middaguur in het groen. Een oktober-future West Texas Intermediate steeg 0,7 procent op 45,20 dollar, terwijl een november-future Brent 0,5 procent hoger bewoog op 47,34 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1224. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1240 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1217 op de borden.

Stijgers en dalers

Monsanto noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,8 procent hoger, nadat het Duitse chemie- en farmaceutische concern Bayer zijn bod verhoogde naar 129 dollar per aandeel. Een aankondiging van de overname wordt later op de dag voorzien.

Philip Morris International kan rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de sigarettenproducent zijn dividend verhoogde met 2 procent naar 4,16 dollar per aandeel.

Slotstanden 

De Dow Jones Industrial Average sloot dinsdag 1,4 procent lager 18.066,75 punten, de S&P 500 verloor 1,5 procent tot 2.127,07 punten en de Nasdaq daalde 1,1 procent tot 5.155,25 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.