(ABM FN-Dow Jones) Wall Street gaat vrijdag een verdeelde opening tegemoet. Rond de klok van half één noteerden de futures op de S&P 500 index 0,1 procent hoger, terwijl de futures op de Dow Jones index 0,2 procent daalden en die op de Nasdaq juist weer 0,1 procent stegen.

De aandacht gaat vrijdag vrijwel geheel uit naar het Amerikaanse banenrapport over januari. Woensdag viel de groei van het aantal banen in de Amerikaanse private sector al veel hoger uit dan verwacht, terwijl de groei over december ook nog eens flink opwaarts werd herzien. De wekelijkse steunaanvragen over de laatste week van januari, die donderdag werden gepubliceerd, waren ook al beter dan verwacht.

De algemene verwachting is dat als de banengroei over januari hoger uitkomt dan de geraamde 175.000, dit positief uitwerkt op de Amerikaanse beurs.

Naast het banenrapport van de Verenigde Staten volgen vrijdag ook nog twee Amerikaanse inkoopmanagersindexen voor de dienstensector over januari en de fabrieksorders over december.

Olie werd vrijdag duurder. De maart-future op een vat West Texas Intermediate noteerde 0,4 procent hoger op 53,75 dollar en de april-future op een vat Brent werd 0,4 procent duurder op 56,80 dollar.

De euro noteerde rond lunchtijd op 1,0740 dollar. Vrijdagochtend noteerde het muntpaar op 1,0761 en donderdagavond bij het slot van Wall Street op 1,0758.

Bedrijfsnieuws

Amazon boekte over het vierde kwartaal van 2016 een flink hogere omzet, maar verwacht wel minder winst te realiseren in het lopende kwartaal. De omzet en winst waren ook beter dan verwacht. In de elektronische handel voorbeurs ging er 3,9 procent van de koers af.

Visa rapporteerde over het afgelopen eerste kwartaal een 7 procent hogere winst van 2,1 miljard dollar. Het aantal betalingen steeg daarbij met liefst 47 procent. CEO Alfred F. Kelly Jr. van Visa sprak van een “geweldige start” van het jaar, ondanks aanhoudende valutaire tegenwind. Het aandeel noteerde voorbeurs 3,9 procent hoger.

GoPro zag in de laatste maanden van 2016 de omzet stevig stijgen, maar kon desondanks niet aan de omzetverwachtingen voldoen en is nog steeds verlieslatend. CEO Nick Woodman stelde zich te willen focussen op het verbeteren van de efficiëntie en het actief beheren van de kosten om GoPro winstgevend te maken. Het nettoresultaat daalde van 36,1 miljoen positief naar 419 miljoen dollar negatief. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 12,9 procent lager.

Slotstanden

Wall Street is ook donderdag dicht bij huis gebleven. Bij de slotbel noteerde de Dow Jones index vrijwel onveranderd procent op 19.884,91 punten, terwijl de S&P 500 index het hield bij een fractionele daling van 0,1 procent tot 2.280,85 punten. De Nasdaq daalde eveneens 0,1 procent naar 5.636,20 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.