Alle ogen op Nvidia.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een vlakke opening tegemoet, in afwachting van de resultaten van Nvidia, die volgens velen de stemming kunnen maken of breken.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd minder dan 0,1 procent hoger, net als de Nasdaq-future.

Beleggers zullen proberen aan de resultaten van de fabrikant van AI-gerelateerde microchips en andere apparatuur af te lezen hoe het in het algemeen gesteld is met de vraag naar toepassingen met kunstmatige intelligentie, die een grote vlucht hebben genomen sinds de introductie van het taalmodel ChatGPT. Deze nieuwe industrie heeft de grote techbedrijven en daarmee de aandelenbeurzen als geheel stevig opgestuwd.

De verwachtingen zijn hooggespannen. Wall Street gaat ervan uit dat Nvidia opnieuw tenminste een verdubbeling van de omzet en winst zal rapporteren, net als in de voorgaande kwartalen.

Later woensdag worden de wekelijkse Amerikaanse olievoorraden gepubliceerd.

De olieprijs daalde bijna 2 procent. De WTI-future voor oktober noteerde 74,11 dollar en Brent-olie kostte 77,35 dollar.

De euro/dollar deed een stap terug op 1,1123. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,1184 op de borden. ING denkt dat er sprake kan zijn van een terugval na een sterke stijging van de euro in reactie op de speech van Jerome Powell in Jackson Hole, waarin hij een renteverlaging door de Fed zo goed als aankondigde. “Er is waarschijnlijk wat ruimte voor een opverende dollar als het effect van de toespraak van Powell slijt en het risicosentiment afzwakt”, aldus ING.

Bedrijfsnieuws  

Box heeft zijn outlook verhoogd en meldde dat zijn AI-producten de omzet laten groeien. Het aandeel steeg voorbeurs 6 procent.

Coinbase en MicroStrategy daalden, samen met de prijs van bitcoin, die onder 60.000 dollar zakte.

SentinelOne meldde kwartaalcijfers die beter dan verwacht waren terwijl de omzetverwachting overeenkwam met de verwachtingen van analisten. Het aandeel steeg 1 procent.

Junee won voorbeurs 34 procent nadat het bedrijf een deal sloot met een partner van Nvidia in Australië om AI-producten en centra voor supercomputers te ontwikkelen in het land. Een daarvan zou 200 miljoen dollar moeten kosten.

NCino verloor 12 procent, na een licht tegenvallende omzet van het fintechbedrijf in het derde kwartaal.

Slotstanden

Wall Street sloot dinsdag licht hoger. De S&P500 index steeg 0,2 procent tot 5.625,80 punten. De Nasdaq steeg 0,2 procent tot 17.754,82 punten en de Dow Jones-index sloot nagenoeg vlak  op 41.250,50 punten.  

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.