(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenmarkten gaan donderdag een vlakke opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,1 procent in het groen.

Wereldwijd doen beleggers het rustig aan in afwachting van de Amerikaanse stemming over een nieuwe wet voor de gezondheidszorg van de Republikeinen die Obamacare moet vervangen. Er is twijfel ontstaan of de wet genoeg steun krijgt en daarmee is ook onzekerheid de markt in gekomen over de daadkracht van de nieuwe president Donald Trump.

Ook in Europa en eerder in Azië waren de koersuitslagen beperkt.

“Het zou mij niet verbazen als we een consolidatieperiode op de korte termijn zien”, zei analist Hue Lu van BNP Investment Partners.

Olie noteerde donderdag in het groen. Een mei-future West Texas Intermediate steeg 0,6 procent tot 48,35 dollar, terwijl een mei-future Brent 0,6 procent duurder werd op 50,95 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0775. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0787 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0802 op de borden.

Op macro-economisch vlak krijgen beleggers de wekelijkse steunaanvragen en cijfers over de verkoop van nieuwe huizen voorgeschoteld. Ook een speech van Federal Reserve voorzitter Janet Yellen kan op belangstelling rekenen. 

Bedrijfsnieuws

Voordat de markten opengaan maakt Accenture de halfjaarresultaten bekend.

Campbell, bekend van zijn soepen en sauzen, kondigde aan om eigen aandelen in te gaan inkopen. Vanaf 1 mei dit jaar kan Campbell voor 1,5 miljard dollar aan eigen aandelen inkopen, op de open markt of via onderhandelingen met aandeelhouders. Het nieuwe programma kent geen einddatum, maar kan wel op enig moment worden geschorst of gestaakt.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index steeg woensdag 0,2 procent tot 2.348,45 punten, de Dow Jones index noteerde iets lager op 20.661,30 punten en de Nasdaq steeg 0,5 procent tot 5.821,64 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.