(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen vrijdag op een vlakke opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd vlak.

De handelsdag zal opnieuw in het teken staan van een reeks bedrijfswinsten en macro-publicaties, nadat Wall Street donderdag grofweg vlak sloot, waarbij productiegerelateerde sectoren grote verliezen boekten, waardoor een stijging onder de social media-aandelen teniet werd gedaan.

“Het cijferseizoen raast voort in de Verenigde Staten, waarbij Microsoft en Facebook de Nasdaq 100 opwaarts stuwden, terwijl teleurstellende cijfers van 3M op de Dow drukten”, zei marktanalist David Madden van CMC Markets. “Er was sprake van een stijgende volatiliteit op de future-markt, nadat Amazon en Intel donderdag nabeurs hun meest recente resultaten rapporteerden. Amazon verdubbelde zijn winst in het eerste kwartaal, terwijl Intel teleurstelde met zijn outlook”, voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen groothandelsdata over maart en economische groeicijfers over het eerste kwartaal, gevolgd door vertrouwensdata van april later op de dag.

De euro/dollar noteerde op 1,1138. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1145 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1130 op de borden.

De olieprijs noteerde vrijdag tot 2,6 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Amazon.com kan vrijdag waarschijnlijk rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de internetgigant donderdag nabeurs over het eerste kwartaal een verdubbeling van de nettowinst rapporteerde. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,0 procent hoger.

Ook Ford heeft in het eerste kwartaal beter gepresteerd dan verwacht, met name vanwege “sterke” resultaten in Noord-Amerika. Het aandeel Ford won voorbeurs 8,5 procent.

Intel stelde ondanks beter dan verwachte resultaten teleur, vanwege een zwakke outlook voor het lopende kwartaal en het hele boekjaar. Het aandeel daalde 7,7 procent.

Starbucks overtrof het afgelopen kwartaal de winstverwachting, maar de omzet stelde licht teleur. Het aandeel noteerde voorbeurs 0,4 procent lager.

Chevron, Colgate-Palmolive, Exxon Mobil en American Airlines komen vrijdag voorbeurs met cijfers. Chevron steeg in de elektronische handel voorbeurs in aanloop naar de kwartaalpublicatie 0,8 procent, terwijl Exxon Mobil en American Airlines achtereenvolgens 0,1 procent lager en 0,9 procent hoger noteerden. In het aandeel Colgate-Palmolive was voorbeurs nog geen handel.

Uber Technologies heeft de bandbreedte voor de uitgifteprijs per aandeel van zijn aanstaande beursgang vrijdag officieel aangekondigd. De Amerikaanse taxidienst mikt op een IPO-prijs van tussen de 44 en 50 dollar per aandeel, waarmee het bedrijf gewaardeerd zou worden tussen de 80 miljard en 90 miljard dollar.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag vlak op 2.926,17 punten. De Dow Jones index eindigde 0,5 procent in het rood op 26.462,08 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,2 procent tot 8.118,68 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.