(ABM FN-Dow Jones) Wall Street maakt zich op voor een terughoudende opening in aanloop naar de officiële ondertekening van het eerste onderdeel van het handelsakkoord tussen de VS en China.

Het draait vandaag om de details van dit akkoord, zei marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank.

China zou bereid zijn de komende twee jaar voor 200 miljard dollar te importeren uit de VS.

“Er is veel, heel veel goed nieuws ingeprijsd de afgelopen tijd en de kans lijkt dan ook groter dat de markten teleurgesteld gaan zijn dan dat er vandaag wederom euforie gaat heersen op de beurzen”, waarschuwde Mevissen.

Hij wees ook op uitspraken van de Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin dat de markt voor dit jaar niet op een fase-2 akkoord hoeft te rekenen.

De Federal Reserve Bank of New York blijft voorlopig geld pompen in de repo-markt. Tot en met 13 februari kan Fed voor 120 miljard dollar in het financiële systeem pompen om de volatiliteit in de geldmarkt tegen te gaan.

Vanavond publiceert de Fed zijn Beige Book.

De euro/dollar handelde op 1,1148. Olie werd 0,1 procent duurder. Vanmiddag worden de Amerikaanse olievoorraden weer gepubliceerd.

Bedrijfsnieuws

Nadat de Amerikaanse banken JPMorgan, Citigroup en Wells Fargo dinsdag al met cijfers kwamen, is het vandaag de beurt aan BlackRock, Goldman Sachs en bank of America. 

JPMorgan en Citi wisten de verwachtingen te overtreffen en werden beloond met plussen. De winsthalvering bij Wells Fargo werd afgestraft met een koersverlies van 5,4 procent. Vooral juridische kosten drukten het resultaat van Wells Fargo.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.