(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag vermoedelijk een licht hogere opening tegemoet, na een gemengde handelssessie in Azië en groene standen in Europa, terwijl de aandacht gericht blijft op de nieuwste signalen over het internationale handelsklimaat.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,1 procent in het groen.

De Chinese premier Li Keqiang zei woensdag dat China het gemiddelde tarief van importheffingen verder zal verlagen, zonder in te gaan op details, meldde persbureau Bloomberg. De verlaging zou al volgende maand ingaan en zou bedoeld zijn om de binnenlandse consumptie te stimuleren, nu de handelsoorlog met de Verenigde Staten dreigt te escaleren en de Chinese exportgroei wordt bedreigd. China hanteert een gemiddeld importtarief van 9,8 procent, terwijl Amerika op 3,4 procent zit.

Zowel de Verenigde Staten als China kondigden deze week extra importheffingen aan op goederen uit het andere land. De nieuwste Amerikaanse heffingen zullen echter in stappen worden doorgevoerd. Sommige beleggers hopen daarom dat er nog onderhandeld zal worden voordat het komt tot een totale handelsoorlog tussen de twee grootste handelsnaties van de wereld.

Volgens topman Jamie Dimon van JPMorgan Chase is er nog steeds sprake van schermutselingen en geen handelsoorlog. De bankier sprak donderdag met een zakelijke nieuwszender in India.

Beleggers hielden ook de gesprekken tussen de Verenigde Staten en Canada in de gaten over de toekomst van het Noord-Amerikaans handelsverdrag Nafta.

Olie werd duurder. Een november-future West Texas Intermediate steeg 0,4 procent tot 71,05 dollar, terwijl een november-future Brent 0,1 procent duurder werd op 79,50 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1715. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1684 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1676 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Darden Restaurants, moederbedrijf van Olive Garden, steeg 2,6 procent in de elektronische handel voorbeurs, na beter dan verwachte kwartaalcijfers.

Het aandeel van cannabisteler Tilray is afgelopen maand met meer dan 400 procent gestegen, na de beursgang voor 17 dollar in juli. De handel in het aandeel werd woensdag in het laatste uur van de beursdag vijf keer stilgelegd als gevolg van extreme schommelingen in de koers. Uiteindelijk sloot het aandeel 38 procent hoger op 214 dollar, na een top op 300 dollar. In de handel voorbeurs stond het fonds alweer 6 procent hoger.

Micron Technology zal donderdag nabeurs kwartaalcijfers bekendmaken. Het aandeel van de microchipfabrikant daalde deze maand met 14 procent en de ingenomen optieposities voorspellen een flinke beweging omhoog of omlaag in het aandeel vrijdag.

Slotstanden

De S&P500 index sloot woensdag 0,1 procent hoger op 2.907,95 punten en de Dow Jones index klom 0,6 procent tot 26.405,76 punten. De Nasdaq Composite-index leverde 0,1 procent in op 7.950,04 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.