(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen dinsdag rond het middaguur op een hogere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden tot 0,2 procent in het groen.

De internationale handelsspanningen domineren dinsdag, nadat de Amerikaanse president Donald Trump maandag laat bevestigde op circa 200 miljard dollar aan Chinese goederen importtarieven te heffen. Hij dreigde bovendien de maatregel uit te breiden als Beijing zijn handelsbeleid niet aanpast. Initiële tarieven van 10 procent worden op 24 september geïmplementeerd, waarna de tarieven tot het einde van het jaar geleidelijk worden opgevoerd tot 25 procent.

Gedurende het weekend zei China nog de uitnodiging van Washington om later deze maand opnieuw plaats te nemen aan de onderhandelingstafel af te wijzen als Trump zijn dreigementen zou uitvoeren. “China gaat niet onderhandelen met een pistool tegen z’n kop”, zei een Chinese functionaris tegen The Wall Street Journal.

Technologiefondsen, waaronder bedrijven als Amazon.com, bewegen sterk op het handelsconflict, waarbij beleggers zich met name zorgen maken over het effect op de toeleveringsketens en het effect op de wereldwijde vraag.

“Handelaren zijn aan de zijlijn gaan staan, nu ’s werelds grootste economieën China en de Verenigde Staten steeds dieper verwikkeld raken in een handelsoorlog”, zei marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets. Trump heeft de spanningen volgens Aslam verder opgevoerd. “Kortom, Trump heeft China de oorlog verklaard en hij lijkt zich
opnieuw geen zorgen te maken over de gevolgen”, aldus Aslam.

“Trump zei dat als Beijing wraak zou nemen, de Verenigde Staten tarieven zal gaan heffen op nog eens 267 miljard dollar aan Chinese importen”, zei marktanalist David Madden van CMC Markets.

Op macro-economisch vlak staat dinsdag in de Verenigde Staten slechts de NAHB-huizenindex van september.

Olie noteerde dinsdag tot 1,2 procent hoger. Het Amerikaanse softwarebedrijf

De euro/dollar noteerde op 1,1680. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1684 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1683 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Apple noteerde voorbeurs 2,3 procent lager, terwijl Amazon.com 2,9 procent daalde, in navolging op de aankondiging van de Amerikaanse importheffingen op Chinese goederen.

Oracle daalde in de elektronische handel voorbeurs 4,8 procent. Hoewel het Amerikaanse softwarebedrijf maandag nabeurs een hogere omzet en winst rapporteerde over zijn eerste kwartaal, vielen met name de prestaties van de clouddivisie tegen.

FedEx heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar meer omzet geboekt dan voorzien, terwijl de aangepaste winst juist lager uitviel dan waar de markt rekening mee hield. Er was nog geen handel in het aandeel voorbeurs. Maandag nabeurs verloor het aandeel 2,8 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,6 procent lager op 2.888,80 punten. De Dow Jones index eindigde 0,4 procent in het rood op 26.062,12 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,4 procent tot 7.895,79 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.