(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen bewegen donderdag richting een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,2 procent in het groen.

Daarmee zetten de Amerikaanse aandelenmarkten de opwaartse trend van de voorgaande handelsdag voort, gesteund door optimisme over een Amerikaans-Chinees handelsakkoord.

Het nieuws dat de Chinese overheid het makkelijker zou willen maken voor buitenlandse bedrijven om toegang te krijgen tot hun markt, werd gezien als een concessie van Beijing, zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. “De Verenigde Staten deden ook een concessie”, aldus Hewson. “Zoals Trump zei, zal hij zich in de Huawei-zaak mengen, als dit ten goede kan komen aan de handelsbesprekingen”. “De CFO van Huawei heeft naar verluidt de sancties tegen Iran geschonden, wat maar weer eens aantoont dat Trumps ‘America First” boven alles gaat”, zei Hewson.

Op macro-economisch vlak staan donderdag een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen en de importprijzen in november.

Olie noteerde donderdag tot 0,5 procent lager.

De euro/dollar noteerde op 1,1379. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1385 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1368 op de borden. Vanmiddag is er het rentebesluit van de Europese Centrale Bank en volgende week is de Federal Reserve aan de beurt. In tegenstelling tot de ECB verhoogt de Fed vermoedelijk wel de rente.

Bedrijfsnieuws

Apple steekt 1 miljard dollar in de bouw van een nieuwe campus in North Austin. De fabrikant van onder meer de iPhone kondigde tevens aan nieuwe locaties te openen in Seattle, San Diego en Culver City en in de komende drie jaar uit te breiden naar plekken als Pittsburg, New York en Boulder in de staat Colorado. Het aandeel won in de elektronische handel voorbeurs 0,5 procent.

Adobe Systems publiceert nabeurs kwartaalcijfers. Er was voorbeurs nog een handel in het aandeel.

Ook Costco Wholesale rapporteert kwartaalresultaten. Het aandeel daalde voorbeurs 0,1 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,5 procent hoger op 2.651,07 punten. De Dow Jones index eindigde 0,6 procent in het groen op 24.527,27 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,0 procent tot 7.098,31 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.