(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,2 procent in het groen.

Daarmee lijken de Amerikaanse aandelenmarkten de opwaartse trend van woensdag vast te houden, gesteund door optimisme over een handelsovereenkomst met China, die de zorgen over de politieke onzekerheid in Washington overschaduwden.

De Amerikaanse president Donald Trump zei dat een deal met Beijing “eerder dan u denkt” gesloten kan worden.

“Mensen maken zich zorgen over 2020 en de wereldwijde handelsoorlog en de afzettingskwestie overlapt daarmee”, zei Patrick Spencer, CEO van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Baird. Een handelsovereenkomst met China ‘kan worden afgezwakt’ maar behoort tot de mogelijkheden, zei Spencer.

Daarnaast volgt de markt met argusogen de ontwikkelingen rond dat afzettingsprocedure tegen Trump. De Democraten in het Congres zijn van plan een afzettingsprocedure te beginnen tegen Trump, die een omstreden verzoek deed aan de Oekraïense president Volodymyr Zelensky om zijn politieke rivaal en voormalig vicepresident Joe Biden te laten onderzoeken. Biden is in de race om het namens de Democraten op te nemen tegen Trump in de presidentsverkiezingen volgend jaar.

Op macro-economisch vlak staan donderdag een viertal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen economische groeicijfers over het tweede kwartaal, de wekelijkse steunaanvragen en de groothandelsvoorraden van augustus. Later op de dag volgen de aanstaande woningverkopen.

De euro/dollar noteerde op 1,0932. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0951 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0941 op de borden.

Olie noteerde donderdag tot 0,2 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Conagra Brands kan donderdag rekenen op de aandacht van beleggers. Het Amerikaanse voedingsmiddelenconcern publiceert voorbeurs de resultaten over zijn fiscale eerste kwartaal. Er was voorbeurs nog geen handel in het aandeel.

Micron Technoloy komt nabeurs met cijfers. De fabrikant van halfgeleiders steeg voorbeurs 0,6 procent.

Facebook daalde voorbeurs 1,0 procent, na berichten dat het concern wordt geconfronteerd met een nieuw onderzoek naar het mogelijk overtreden van de mededingingsregels.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,6 procent hoger op 2.984,87 punten. De Dow Jones index eindigde 0,6 procent in het groen op 26.970,71 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,1 procent tot 8.077,38 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.