(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,2 procent in het groen.

Wall Street houdt daarmee de opwaartse trend vast, die woensdag werd ingezet vanwege de hoop dat de uitbraak van het coronavirus ingedamd kan worden. Dit ondanks het feit dat de Wereldgezondheidsorganisatie woensdag de sterkste stijging van het aantal infecties op één dag rapporteerde. Volgens de WHO zijn er inmiddels ruim 28.000 bevestigde gevallen met 565 doden tot gevolg. Berichten over een medicijn tegen corona werden door de Wereldgezondheidsorganisatie weerlegd.

Marktanalist David Madden van CMC Markets wijst erop dat de markt tevens steun vindt in de aankondiging van Beijing dat het bepaalde importheffingen op Amerikaanse goederen zal halveren.

Per 14 februari za China een heffing van 10 procent halveren naar 5 procent en een tarief van 5 procent terugbrengen naar 2,5 procent.

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de Verenigde Staten een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen zowel de wekelijkse steunaanvragen als data over de arbeidskosten en productiviteit in het vierde kwartaal.

De euro/dollar noteerde op 1,0997. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0999 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag  stond er een stand van 1,0997 op de borden.

Olie noteerde donderdag tot 0,6 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Twitter kan donderdag rekenen op de aandacht van beleggers. De microblogdienst komt voorbeurs met kwartaalcijfers. Het aandeel noteerde in aanloop naar de publicatie 0,7 procent hoger.

Cosmeticaconcern Estee Lauder komt eveneens met resultaten, evenals T-Mobile US.

GoPro noteerde voorbeurs 11,5 procent lager, hoewel de Amerikaanse fabrikant van actiecamera’s woensdagavond over het afgelopen kwartaal een 40 procent hogere omzet rapporteerde. De resultaten van de fabrikant bleven evenwel achter op de verwachtingen van analisten.

Qualcomm daalde voorbeurs 1,9 procent, nadat het halfgeleiders- en smartphonetechnologiebedrijf woensdag nabeurs de winstverwachting overtrof. De afgegeven outlook werd evenwel met de nodige terughoudendheid ontvangen.

Slotstanden
 
De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 1,1 procent hoger op 3.334,69 punten. De Dow Jones index eindigde 1,7 procent in het groen op 29.290,85 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,4 procent tot 9.508,68 punten. 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties