(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen maandag rond het middaguur op een hogere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 3,7 procent in het groen.

Aandelenmarkten wereldwijd veerden maandag op dankzij voorzichtige signalen dat de verspreiding van het coronavirus afneemt. De toename van het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus en het aantal dodelijke slachtoffers is het afgelopen weekeinde vertraagd. In de Verenigde Staten vertraagde het aantal nieuwe gevallen van 12,3 procent naar 8,2 procent en het sterftecijfer in zowel als Italië als Spanje is ook minder groot, zo benadrukte Deutsche Bank.

De teller staat wereldwijd op 1,3 miljoen infecties en bijna 70.000 dodelijke slachtoffers. In de Verenigde Staten zijn inmiddels 337.646 personen besmet met het virus, terwijl het dodental op 9.648 personen staat.

“De komende week wordt de moeilijkste en meest trieste week in het leven van de meeste Amerikanen”, zei Jerome Adams van US Public Health zondag op Fox News, waarbij hij de vergelijking maakte met de aanval op Pearl Harbor in 1941 en de terroristische aanslagen van 11 september 2001.

“Het feit dat landen als Italië, Spanje en de Verenigde Staten, die tot dusver het hardst door het dodelijke virus zijn getroffen, een vertraging in infecties en doden hebben gemeld, ondersteunt het marktsentiment”, zei Pierre Veyret van ActivTrades.

“Nu de verspreiding van het virus enigszins lijkt te vertragen, althans in Europa en vooral in Azië, kan de risicobereidheid voorlopig lichtjes verbeteren”, voegde Marc-André Fongern van Fongern Global Forex toe.

Op macro-economisch vlak staan maandag in de Verenigde Staten geen publicaties geagendeerd.

De oliefutures staan onder druk, na het nieuws dat oliekartel OPEC en Rusland een vergadering over een mogelijke verlaging van de productie hebben uitgesteld tot donderdag. De olieprijs noteerde maandag tot 1,7 procent lager.

De euro/dollar noteerde op 1,0806. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0813 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0808 op de borden.

Bedrijfsnieuws
 
United Airlines bracht zijn vluchten van en naar New York met bijna 90 procent terug, nadat overheidsfunctionarissen voorspelden dat de stad de komende dagen het hoogtepunt van de uitbraak van het virus zal bereiken. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,6 procent hoger.

Gilead Sciences heeft de productie van zijn experimentele coronavirusgeneesmiddel opgevoerd, vanwege de overweldigende vraag na de golf van infecties wereldwijd. Het aandeel steeg voorbeurs 2,6 procent.

Wells Fargo, de grootste hypotheekverstrekker in de Verenigde Staten, heeft afgelopen week veel minder grote leningen verstrekt. De maatregelen wordt als een signaal gezien dat de recente onrust de toegang tot sommige soorten hypotheken heeft doen afnemen. De bank zal zogenaamde jumbo-hypotheken alleen herfinancieren voor klanten die minimaal 250.000 dollar aan liquide middelen bij de bank aanhouden. Het aandeel won voorbeurs 4,4 procent.

Slotstanden
 
De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 1,5 procent lager op 2.488,65 punten. De Dow Jones index eindigde 1,7 procent in het rood op 21.052,53 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,5 procent tot 7.373,08 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.