(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd 0,9 procent hoger.

De Amerikaanse aandelenbeurzen kregen het de afgelopen handelsdag stevig te verduren, maar vrijdag kan een deel van de averij worden hersteld. De tienjaars rente daalde na een koopbereid van treasuries stevig en zorgde voor iets meer rust op de financiële markten.

Vanochtend werd in Azië al een herstel ingezet, dat de Nikkei-225 optilde en de Hang Seng zelfs een winst van 2,1 procent op het slot bezorgde.

Vanochtend vroeg waren er al Chinese cijfers over de export in september. Die bleek uitgedrukt in Chinese yuan met 17 procent te zijn gestegen tegen een stijging met 8 procent een maand eerder. De import steeg zelfs met 17,4 procent, maar dat was juist minder dan augustus. Naar de Verenigde Staten registreerde China een stijging van de export met 16,6 procent bij een importstijging van 1,6 procent.

In de Verenigde Staten volgt om vier uur de eerste lezing van het consumentenvertrouwen van de Universiteit van Michigan over oktober.

Olie noteerde vrijdag hoger, maar er werd wel een deel van de stijging in de loop van de ochtend weer ingeleverd. Een november-future West Texas Intermediate noteerde 0,6 procent hoger op 71,44 dollar, terwijl voor een december-future Brent 80,64 dollar moest worden neergeteld, een stijging van 0,4 procent.

De mondiale vraag naar olie zal minder sterk groeien dan aanvankelijk voorzien, zo bleek vrijdag uit het maandelijkse olierapport van het Internationaal Energie Agentschap. Het agentschap rekent op een groei van 1,3 miljoen vaten per dag in 2018 en 1,4 miljoen in 2019. Dat is circa 110.000 vaten minder dan aanvankelijk werd voorzien.

De euro/dollar noteerde vrijdag 1,1580. Donderdag stond er bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen nog een stand van 1,1595 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Vanmiddag komen Citigroup, JPMorgan Chase en Wells Fargo met cijfers over het derde kwartaal. De verwachting is dat Citigroup een winst per aandeel laat zien van 1,68 dollar, JPMorgan Chase van 2,26 dollar en Wells Fargo van 1,19 dollar. De aandelen van deze financials noteerden wonnen donderdag in de elektronische handel nabeurs respectievelijk 1,0 procent, 0,9 procent en 0,6 procent.

Slotstanden

De Dow Jones index eindigde donderdag 2,1 procent in het rood op 25.052,83 punten, de breder samengestelde S&P 500 index leverde ook 2,1 procent in op 2.728,37 punten, terwijl techbeurs Nasdaq het verlies wist te beperken tot 1,3 procent op een slotkoers van 7.329,06 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.