(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,2 procent in het groen.

Wall Street haalde woensdag steun uit positieve macro-data uit China, terwijl er over de handelsbesprekingen tussen Washington en Beijing weinig nieuws was. De Chinese economie steeg in het eerste kwartaal op jaarbasis met 6,4 procent, wat iets meer is dan verwacht, terwijl ook de groei van de detailhandelsverkopen en de industriële productie in maart aantrokken.

De Amerikaanse aandelenmarkten sloten woensdag licht hoger, wat volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets te danken was aan beter dan verwachte bedrijfsresultaten, hoewel volgens hem moet worden aangemerkt dat in sommige gevallen de lat erg laag lag, na de forse neerwaartse bijstellingen eind vorig jaar.

Op macro-economisch vlak staan woensdag in de Verenigde Staten vijf publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen en de handelsbalans van februari, gevolgd door de groothandelsvoorraden van februari. Later op dag publiceert de Amerikaanse Energy Information Administration zijn wekelijkse voorradenrapport. De Federal Reserve publiceert zijn Beige Book over de stand van de Amerikaanse economie.

Olie noteerde woensdag tot 0,7 procent hoger.

De euro/dollar noteerde op 1,1312. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1315 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1280 op de borden.

Bedrijfsnieuws

IBM kon voorbeurs rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het concern dinsdag nabeurs voor het derde kwartaal op rij een lagere omzet rapporteerde. Hoewel de omzet achterbleef bij de verwachtingen, kwam de nettowinst licht hoger uit dan verwacht. Het aandeel daalde in de elektronische handel voorbeurs 3,6 procent.

Netflix verloor voorbeurs 1,1 procent. De videostreamingdienst heeft in het eerste kwartaal een recordaantal betalende abonnees kunnen verwelkomen. In totaal kon het concern in het eerste kwartaal 9,6 miljoen nieuwe klanten bijschrijven.

PepsiCo rapporteerde voorbeurs over het eerste kwartaal een nettowinst van 1,41 miljard dollar, ofwel 1,0 dollar per aandeel, op een omzet van 12,99 miljard dollar. De aangepaste winst kwam uit op 0,97 dollar per aandeel. Het aandeel steeg 1,9 procent.

Morgan Stanley komt voorbeurs tevens met kwartaalcijfers. Er was voorbeurs nog geen handel in het aandeel.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,1 procent hoger op 2.907,06 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het groen op 26.452,66 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,3 procent tot 8.000,23 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.