(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,4 procent in het groen.

Daarmee herstellen de beurzen van de verliezen een dag eerder, nadat een Fed-functionaris de deur opende voor een renteverlaging op korte termijn, terwijl grote techfondsen onder druk stonden vanwege dreigende mededingingsonderzoeken.

James Bullard, voorzitter van de St. Louis-Fed, zei maandag tijdens een speech in Chicago dat de Federal Reserve mogelijk binnenkort de rente moet verlagen vanwege de lage inflatie en de impact die de voortslepende handelsoorlogen op de economie hebben.

Techreuzen als Apple, Alphabet, Facebook en Amazon.com kwamen maandag onder druk te staan, na berichten dat de Amerikaanse overheid klaar staat om een reeks mededingingsonderzoeken op te starten bij de internetreuzen. De Amerikaanse toezichthouder Federal Trade Commission heeft de leiding bij de onderzoeken naar Facebook en Amazon, terwijl het Amerikaanse ministerie van justitie het voortouw neemt bij de onderzoeken naar Apple en Alphabet, het moederbedrijf van Google.

“Dit is een groot probleem, aangezien deze bedrijven ook worden geconfronteerd met uitdagingen in Europa op het gebied van regelgeving”, zei marktanalist David Madden van CMC Markets. De analist wees tevens op opmerkingen van Chris Hughes, één van de medeoprichters van Facebook, die suggereerde dat het in het belang van iedereen zou zijn als Facebook wordt opgesplitst.

Op macro-economisch vlak staan dinsdag een tweetal publicaties geagendeerd: de inkoopmanagersindex van New York van mei en de Amerikaanse fabrieksorders van april.

De euro/dollar noteerde op 1,1251. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1273 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1240 op de borden.

De olieprijs noteerde tot 0,8 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Apple noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,7 procent hoger, Facebook won 0,5 procent en Alphabet steeg 0,6 procent. Amazon.com noteerde 0,6 procent hoger. Maandag gingen deze aandelen nog hard onderuit, wat zich ook vertaalde in verlies voor de Nasdaq index.

Salesforce.com komt dinsdag voorbeurs met kwartaalcijfers. Het aandeel noteerde in aanloop naar de publicatie 1,0 procent hoger.

Tiffany & Co heeft in het eerste kwartaal een winst geboekt van 1,03 dollar per aandeel op een omzet van 1,0 miljard dollar. Analisten rekenden op een winst van 1,01 dollar per aandeel op een omzet van 1,01 miljard dollar. Het aandeel steeg voorbeurs 1,2 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,3 procent lager op 2.744,45 punten. De Dow Jones index eindigde vlak op 24.819,78 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,6 procent tot 7.333,02 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.